Pokret za okupaciju bioskopa pokrenuo je Kickstarter kampanju za prikupljanje sredstava za dalju obnovu Novog bioskopa Zvezda. Nakon što je grupa mladih filmskih radnika krajem novembra okupirala bioskopsku salu koja je, kao i ostale širom grada, propadala zbog privatizacije Beograd filma, Novi bioskop Zvezda nastavlja da prikazuje filmove i osposobljava prostor za normalan rad.

Deo toga je i Kickstarter kampanja, a novac će, između ostalog, biti upotrebljen za popravku krova, električnih instalacija i vodovodnih cevi, što je neophodno za normalno funkcionisanje bioskopa. Zaposleni u ovoj platformi među ogromnim brojem projekata izabrali su ovaj kao jedan od najzanimljivijih.

„Nekome iz Kickstartera se dopada vaš projekat i sada je među našim favoritima. Recite prijateljima, porodici, vrištite sa krovova zgrada… ili tvitujte. Objavljujemo ga u okviru Našeg izbora i Novih projekata vrednih pažnje, tako da nema potrebe da dodajete oznake ili banere. Razglasite dobre vesti i nastavite sa odličnim radom”, javili su iz Kickstartera.

Kickstarter je veb platforma za prikupljanje novca za kreativne projekte širom sveta. Na osnovu predstavljanja projekta, korisnici biraju koliko žele da doniraju novca, a sredstva dobijate isključivo ako se u ograničenom vremenskom periodu skupi svota koju su sami odredili. Pokret za okupaciju bioskopa traži 30.000 funti, a u ovom trenutku, dakle posle jednog dana, skupili su više od 400.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari