Činjenice vas maltretiraju, gospodine predsedniče 1Milenko Vasović Foto: Privatna arhiva

A šta je to zabolelo odmerenog i uvek pristojnog predsednika? To što ga je kolega sa TV N1 pitao da prokomentariše učešće penzionera Branka Stefanovića, oca ministra policije, u državnoj delegaciji koja je posetila italijansku fabriku oružja „Bereta“. Pitanje je bilo logično i očekivano jer su činjenice priterale uza zid ministra (i ne samo njega) koji je uhvaćen u laži. Dok mlađi Stefanović tvrdi da njegov otac „nije povezan sa GIM-om, na bilo koji način“ množe se dokazi koji govore suprotno.

Da je penzioner Branko vrlo upleten u priču, da putuje kao savetnik i predstavnik GIM-a, a to je firma koja je po povlašćenim cenama kupovala oružje u Krušiku. Zbog takvih poslova valjevska fabrika je pretrpela ogromnu štetu, samo u jednoj godini, prema pisanju NIN-a, izgubila je 14 miliona dolara. To bi sve predsednik morao da zna.

Međutim, Aleksandar Vučić je kolegi sa N1 doslovce rekao „došli ste u Albaniju da me maltretirate Stefanovićevim ocem“.

Pa je li to odgovor predsednika države?

Gospodine predsedniče, ne maltretira vas novinar, maltretiraju vas laži i kriminal vaših saradnika i vašeg okruženja. Ta neprijatna pitanja će vas pratiti baš kao što će Malog pratiti lažni doktorat i Vulina „tetka iz Kanade“ i Vesića kaldrma … I što ih više budete ignorisali, ona će se vraćati sve brojnija. Nemojte se čuditi ako Vas pitaju i za ispumpavanje novca iz Kolubare i drugih državnih firmi – nisu to novinari zaboravili, a ni pokradeni građani.