Kako zaštititi žrtve u krivičnom postupku?

Ostavite komentar

  1. Odličan tekst i uspešno rasčlanjen postupak zaštite svedoka od maltretiranja, zastrašivanja i fizičkog napada. Međutim po meni nedostaje jedan deo. Šta se dešava kada neko lažno prijavi nekoga i dovede sud u zabludu lažnim svedocima? Molim Vas da i o tome posvetite jednu kolumnu.

  2. U krivičnom postupku je najugroženiji taj koji je u postupku, pa pošto je nevin sve dok se eventualno u postupku ne dokaže suprotno, valjda je prvo pitanje kako njega/nju zaštiti od „suđenja ruljom“.

Ostavite komentar

Lični stavovi

Pohlepa i solidarnost 10

Pohlepa i solidarnost

"Suština je, dame i gospodo, da je pohlepa, u nedostatku boljih reči - dobra. Pohlepa je ispravna. Pohlepa funkcioniše. Ona pojašnjava, preseca i hvata suštinu evolucionog duha. Pohlepa u svim svojim formama - za životom, novcem, ljubavlju, znanjem - označava uzlazni talas čovečanstva."

Naslovna strana

7. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.