Klaster ili klistir 1Foto: Privatna arhiva

Dakle, klastera 3, čije smo otvaranje sa velikom željom očekivali, zbog naravno evrointegracija a što obuhvata informaciono društvo i medije, poreski sistem, ekonomsku i monetarnu politiku, biti neće.

E, od tog klastera 3 neće biti ništa jer se nismo uskladili sa režimom restriktivnih mera prema Ruskoj Federaciji.

Srbija ako želi taj klaster 3, mora čvrsto da bude na evropskom putu, vele oni tamo Evropljani kako u Briselu tako i u Strazburu.

No dobro, koliko shvatam od klastera ništa, ali zato postoji, kažu zli jezici poput moga da postoji fusnota koju doduše niko nije video, ali se podrazumeva.

Elem, umesto klastera, dobićemo klistira da se dobro iščistimo, tu svoju političku i svaku drugu nutrinu ne bi li ozdravili kao društvo izbacivanjem iz sebe razne grdobe i fekalije koje smo tokom decenija u sebe nakupili.

Klistir uvek dobro dođe za pročišćenje organizma, a naš politički organizam zavisi od samo jednog čoveka i njegove dobre ili loše kalkulantske volje.

S obzirom na to da bi prvi bio obavešten o otvaranju klastera 3 tako će na isti način dobiti klistir da se malo pročisti, pride će dobiti i nekoliko klistira više za svoje najbliže saradnike da svi zajedno onako radikalno SNSovski prorade na sopstvenom pročišćavanju.

Što se nacije tiče, od tog klastera 3 svi bi imali koristi, ali me strah, šta ako Evropa pošalje nekoliko miliona klistira zbog onih sendviča pa se klistiranje uvede u obavezu kao onomad i vakcinacija.

No dobro, ništa klaster, ali zato klistir plus 100 evra. Čisto da se dozovemo pameti ako smo tako deklarativno na evropskom putu. Od klastera do klistira je kao što vidite kratak politički put.

Autor je novinar iz Šapca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.