Mogućnosti deliberativne demokratije

Ostavite komentar

  1. Ovaj sadržaj mogu da čitaju svako veče Mitrović na svojoj televiziji, a da potom objašnjava stalno prisutni Vučić. Naravno, ni tada ne bi pali sa vlasti. Jer bi njihovi glasači pomislili da nešto važno pričaju zato ih ništa ne "razumedu", što znači da su "mlogo umni". Hajte molim vas! Pa zar ne znate šta je Sokarat rekao za demokratiju?! Još i mislite da u Americi postoje demokratski izbori?! Nije valjda!

  2. ““…u okviru Bila o pravima (Bill of Rights)…““

    Pa ovo je genijalno! Potpuno genijalan prevod! Poznati naziv za prvih deset amandmana Ustava Sjedinjenih Američkih Država, ““Povelja o pravima““ postaje ““Bil o pravima““! Kakvo poznavanje političke istorije, kakvo poznavanje engleskog jezika!

  3. Ovako sam ja razmišljala, onda su mi oni drugi (koji slede želju za moći, psihologiju čopora, svoj primitivizam i lopovski ego) uništili život. Još ne znam da li sam preživela jer je mnogo toga umrlo, i u meni i oko mene. Iako sam sebi obećala da ću ugušiti svako sećanje na ideale, nisam uspela; tekst me je zaboleo.

  4. Vrati se na KiM pa tamo pričaj svoju priču. Ovde si dobio stan redovna lepa primanje i uživaš. Sram te bilo.

  5. Istinito! Potreban nam je gradjanski Senat koji bi u periodu izmedju izbora nadgledao rad vlade i institucija….

  6. Istinito. U Srbiji, gradjani imaju nekakvu kontrolu samo na dan izbora, nakon toga sistem prestaje da bude demokratski i gradjani ne znaju sta rade politicari…Trebalo bi uvesti nekakav gradjanski Senat koji bi nadgledao izvrsnu vlast…

Ostavite komentar

Lični stavovi

Naslovna strana

2. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.