Ipak, večeras hoću da kažem zašto ja protestujem i šta želim, a verujem da ćete se svi vi ili bar većina složiti sa mnom.

Ja protestujem zato što neću da moja majka koja je u invalidskoj penziji sa troje dece ima penziju od 13 hiljada. Zato što neću da idem u inostranstvo i odvojim se od porodice i prijatelja da bih živeo pristojno, zato što neću da moji drugovi odlaze kako bi normalno živeli. Zato što neću da mi lažu babu i dedu kako su im penzije nikad veće, da im ispiraju mozak na televiziji i u novinama, da oni nakon 8-9 nedelja ne znaju za protest. Zato što neću da predsednik vlade bude marioneta, zato što neću da ministar unutrašnjih poslova ima lažni doktorat, da ministar spoljnjih poslova ne zna engleski, da ministar odbrane nije služio vojsku, da ministar finansija ima 24 stana, da ministar prosvete za zaposlene iz svog resora, nakon što je više do 1000 profesora podržalo protest, kaže da su neozbiljni. Da keramičar bude šef BIA i da pri tom vređa novinare.

Mislim da nam je svima dosta i da hoćemo da znamo ko su „kompletni idioti“, ko je ubio Olivera Ivanovića. Da nećemo više da nam se deca leče SMS porukama. Nećemo da ljudi ginu jer pružni prelazi nemaju rampe. Da sav taj novac građana ide tamo gde treba a ne na novogodišnju rasvetu i vile na Dedinju Vučićevih kumova.

Kada bih nastavio da nabrajam, bojim se da ne bih završio do sledeće subote. Reći ću još samo da mi ne želimo da Srbijom ne vladaju ni Vučić ni Nikolić ni Tadić. Mi želimo da Srbijom vladaju zakoni koji će podjednako važiti za sve. I želim da završim ovom rečenicom – Ja vas ovde vidim kao grudvu koju je diktator svojim bezobraznim, bahatim i mafijaškim ponašanjem gurnuo sa planine, a ona je iz nedelje u nedelju sve veća i veća i zato želim da svako od vas sledeće subote da sebi zadatak da povede samo još jednu osobu, nebitno da li majku, oca, brata, sestru, kuma, druga ili drugaricu… Ako to uradite sledeće subote, biće nas duplo više i poslaćemo duplo snažniju poruku a ona glasi: DA NEĆEMO STATI DOK DIKTATOR I NJEGOVO POZORIŠTE LUTAKA NE PODNESE OSTAVKE!

Povezani tekstovi