Prijatelji slobodne Srbije 1Milojko pantić Foto: Miroslav Dragojević

Na čelu tih državnih razbojnika je čovek koji je kompromitovao sve političke funkcije na kojima se nalazio pa i politiku samu jer je kriminalizacijom politike vratio Srbiju u pretpolitičko doba. Taj čovek se hvali da je bio student generacije na Pravnom fakultetu, a ne zna osnovnu lekciju iz istorije pravne države. U toj istoriji lepo piše da je krajem 18. veka sa Francuskom buržoaskom revolucijom ukinut feudalizam i rođena današnja zapadnoevropska politička civilizacija slobodnog čoveka i građanina. Parolom Sloboda – bratstvo – jednakost građani su postali odlučujući faktor na političkoj sceni i od tada, kada je vlast u pitanju, ne postoji više Božja a pogotovu ne volja samozvanih diktatora, lažnih kraljeva – ma kako se oni zvali. U savremenoj politici svuda u svetu odlučuje jedino volja građana, jer je slobodan čovek postao političko biće. Srbija ne može biti suverena država ako njeni građani nisu suvereni, nego je suveren vođa, dakle jedan jedini čovek. U našem slučaju taj čovek nije mogao biti ni vođa navijača Delija sa Novog Beograda. NJegov bolesni i iskompleksirani ego, ne dozvoljava mu da shvati da predsednik države ne sme ni jednog jedinog građanina bilo čime da ugrozi a kamoli likvidira. Zloupotrebio je demokratiju, izneverio poverenje građana i kao takav nema više prava da odlučuje u naše ime.

Poručio je građanima koji su se pobunili i širom Srbije krenuli da mirnim putem oslobode zarobljenu državu, da on nema nikakav problem sa šetnjama. Kaže šetajte sto godina. Neka šeta i pet miliona građana on vlast neće dati. Ne zna hvalisavac i samozvani najbolji student prava da je Mahatma Gandi, polovinom prošlog veka, mirnim protestnim marševima primorao britansku imperiju da Indiji da nezavisnost.

Srbija ne može biti pravna država, sve dok se ne ukine pravo bavljenja politikom svima koji je, evo već tri decenije drže u ratnom ili vanrednom stanju a već skoro dvadeset godina od pada Miloševića mi građani čekamo političara koji će u naše ime, vilibrantovski da klekne ispred jedne od masovnih grobnica ubijenih Albanaca i time Srbiji prirediti katarzu, u prevodu očišćenje od političkih nečistoća. Dve decenije čekamo političara na vlasti koji će u naše ime da kaže i susedima i celom svetu, da je sva zla i srpskom i svim ostalim narodima nanela jedna ratnohuškačka komunističko-nacionalistička i kriminogena koalicija koju su samo radi čuvanja vlasti, formirali sedmorica jahača srpske političke apokalipse, sedmorica nasilnika srpske politike: Milošević-Dačić-Šešelj-Nikolić-Vučić-Arkan-Palma. Oni su najveći izdajnici Srbije i srpskih nacionalnih interesa. Oni su isključivi krivci za Knin – Vukovar – oluju – Srebrenicu i konačno gubitak Kosova.

Kosovo se nije otcepilo. Kosovo su oni amputirali da bi mogli pred građanima Srbije da urliču od fantomskih bolova skrećući im pažnju od stvarnih životnih problema. Ali važnije od toga amputacija Kosova je izvršena da bi se pljačkala Srbija pod zaštitom države. Jer samo oni znaju kome, koliko i zašto daju naš novac iz budžeta kao navodnu pomoć Srbima na Kosovu. Oni ovih dana najavljuju vanredne izbore. Sa takvima međutim nema više nikakvih izbora sve dok se čimbenici takve nakaradne vlasti ne dovedu poznaniju prava.

Prijatelji slobodne Srbije, svedoci su providne zamene teza jer tabloidni glib državnih razbojnika svaki protest protiv nakaradne vlasti proglašava državnim udarom. A šta je to nego nego klasični državni udar kad se zloupotrebom demokratskih pravila zgazi Ustav, uguši parlament i uništi nezavisnost sudstva kao treće grane vlasti.

Sve je to uradio vođa državnih razbojnika i zato duh bune u Srbiji ne sme da se ugasi dok vođa ne podnese neopozivu ostavku i vrati građanima zloupotrebljeni mandat. Posle ostavke treba formirati privremenu vladu koju će verifikovati građani Srbije u protestu, kao najveći slobodni parlament na svetu. Ta vlada mora da raspiše izbore za ustavotvornu skupštinu po novom izbornom zakonu u kome će se posebnom klauzulom zabraniti učestvovanje na tim izborima strankama komunističko-nacionalističke i kriminogene koalicije koje evo već tri decenije uništavaju Srbiju.

A prvi zadatak ustavotvorne skupštine mora biti donošenje zakona o takozvanim službama bezbednosti koje danas štite vlast a ne državu. Tako će se konačno ukinuti famozna komunistička UDBA koja je glavno oruđe u zarobljavanju države Srbije čije je oslobađanje počelo protestima simboličnog naziva „Ja sam jedan od pet miliona“. Ta cifra označava broj onih koji nikada nisu glasali i nisu glasali za vladajuću KNK koaliciju. Oni su odlučujući faktor u oslobađanju Srbije i pravda je da njima pripadne epitet oslobodioci a ne nekom novom vođi.

Sramna uloga crkvenih nedostojanstvenika u ovoj golgoti Srbije je posebna priča. Umesto da podrži prave vernike kakvi su ljudi u ovom građanskom protestu, patrijarh proglašava najvećeg izdajnika Srbije, lavom koji se bori za Kosovo. A onda ga taj lav kao mala maca, moli da kaže Putinu da se obrati njegovim partijskim podanicima. To je rekoh posebna tema jer najvažnije je da je Srbijom krenula reka protesta koja će mirno, strpljivo i dostojanstveno, kao tiha voda koja breg roni, srušiti srpsku političku golgotu i osloboditi Srbiju.