Foto: FreeImages_Ciepki

I upravo je to i razlog da bar objasnimo jednu od zabluda, a reč je o Mobtelu, kojom Tadić pokušava da podmetne Mobtel i većinskog vlasnika Bogoljuba Karića, kako bi pažnju javnosti usmerio u pogrešan smer!

Naime, on na svom Tviteru, koji prenosi jedan od beogradskih dnevnika, tvrdi da su tri najveća uzročnika ekonomske propasti Srbije: sankcije / ko je još sam sebi to uvodio?/, zatim, kao posledica sankcija, prstom ukazuje da je došlo do strahovite devalvacije, pa i „krađu devizne štednje“/ a došlo je do odlaganja na duži rok isplata stare devizne štednje/ i najzad, da je Mobtel dobio besplatnu frekvenciju, koju je on oduzeo i austrijskom VIP-u i „zaradio“ 360 miliona evra. / opet je ekspredsednik zaboravio da je u Mobtelu država imala 49 a Bogoljub karić 51 odsto i to zahvaljujući da su Amerikanci odustali od dila sa Srbijom kada su uvedene sankcije!/.

I, kada je reč o Mobtelu, i Tadić beži da spomene da je država prodala i svoj i Karićev deo za 1,5 milijardi evra, a te pare su netragom završile negde van državnog budžeta!

Upravo zato je potrebno čitaoca podsetiti na prastaru mudrost da se „zločinac vraća na mesto zločina“. Jer, istorija pamti da je Srbija upravo u vreme njegovog predsednikovanja doživela najtragičniji deo uništavanja upravo onog što je uspelo da preživi i sankcije, i NATO agresiju, jer ne samo da su tada zatvoreni naši najveći industrijski centri, već je to i najveći trend stvaranje tajkunske vrste, dok je predsednikovom kabinetu pikado bio najomiljenija zabava.

Samim tim je Boris Tadić poslednji čovek koji može da išta govori o Mobtelu i Bogoljubu Kariću. Jer, ako ne ova ili neka druga vlast, onda će istorija nesumnjivo ostaviti generacijama dovoljno dokaza da će Boris Tadić, kao predsednik i lider vladajuće stranke u najdramatičnijim danima srpske propasti, biti jedan od optuženih za najveću političku kriminalnu otimačinu i preprodaju kompanije Mobtel i gašenja stotine hiljada kompanija i banaka.

Da li je potrebno podsetiti ga da je predsednički mandat dobio tek u drugom krugu, jer je trećeplasirani Bogoljub Karić / sa impozantnom petinom glasova koje je dobio kao novajlija, početnik u politici/, svojim glasačima ostavio da se opredele prema svojoj savesti.

Autor je novinar u penziji