Tri Vulina posetila Zaječar 1Foto: Pixabay/Sakurayim

Taman je iz drugog razreda (reda) prešao u prvi razred(red), da se lepo vidi kad vatreno aplaudira vođi, na proširenoj sednici Glavnog odbora SNS-a, i postao Drug član Predsedništva stranke, koju je gadno opanjkavao i fašizirao, koliko do juče, kad počeše da se događaju velike stvari u Zaječaru. Da polako, pažljivo, vidimo o čemu se radi.

Dakle, možemo sa ponosom da kažemo da je Zaječar, 4. septembra 2019., posetila najviša delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa tri Vulina, a dočekala su ih dva Boška Ničića.

Pre opisivanja toka ovih poseta nekoliko reči o izjavi Vulina 1 odmah po pristizanju u Zaječar. Ovako je to bilo:

– Želim da izjavim da sam zblanut i da se gnušam izjave, kobajagi pisca, Dragana Velikića u tekstu koji je objavio prošlog četvrtka u NIN-u. On se drznuo, tamo, da napiše da pljucka na državu u kojoj nisu u zatvoru gradonačelnici nekoliko gradova u Srbiji, a posebno je, poimence, apostrofirao mog dragog prijatelja, poznatog političkog preletača Boška Ničića. Siguran sam da će građani Zaječara naći snage da organizuju masovne proteste i prevaziđu ove uvrede Velikića, da će njegove knjige biti izvađene iz biblioteka (javnih i privatnih) i spaljene na lomači kod humki u centru grada. Posle toga Zaječar će još snažnije, još jedinstvenije, krenuti u razvoj i napredak.

Nakon toga Vulin 1 i Ničić 1 su paradirali ispred postrojenih jedinica (stotinak vojnika i par hiljada dovezenih sendvičara), izvršili inspekciju naoružanja (lukovi i praćke) i toplim rečima pozdravili prisutne.

Dok je trajala ova svečanost, Vulin 2 i Ničić 2 su konferisali u kabinetu u GU. Vulin 2 je pohvalio velike privredne uspehe grada. Posebno je istakao da je partijsko zapošljavanje temelj našeg daljeg razvoja, a to što još uvek nema niti jednog investitora već dvadeset godina u Zaječaru i nije neki problem. Sa ekološke tačke gledišta, to je super. Ovdašnja mladež se iseljava, odlazi na rad od Aljaske do Albanije i odotud šalje kintu kući.

Zatim je malo govorio i Ničić 2. Istakao je velike uspehe iz ove godine. Skoro pola grada je dobilo obnovljene (farbom) pešačke prelaze i do zime će taj posao biti gotov, a zamenjeno je i više desetina uličnih svetiljki. Malo se kasni sa izgradnjom Industrijske zone Zapad, ali što je brzo to je i kuso. Za koju godinicu i to će biti rešeno. U vezi s novom fabrikom (nepoznatih investitora) koju je obećao lično juna, na grandioznom mitingu, pred par stotina sendvičara, za dve hiljade i nešto radnika, Aleksandar Vučić, nije imao šta da doda. Zna se, to što se ništa ne gradi ne znači da neće biti dovezeno preko noći novim helikopterima, koje će vrlo rado na raspolaganje staviti Vulin1.

I dok su četiri državnika (dva Vulina i dva Ničića) razgovarala o ovim pitanjima, Vulin 3 je krenuo, potpuno sam, da traži po gradu i okolini pristalice svoje čuvene stranke – Pokreta socijalista. Otišao je još oko podneva i nigde ga nema, ni njega niti njegovih pristalica. Patrole ga traže posvuda, Vulin 1 i 2 ne mogu bez njega da krenu za Beograd.

Dok ovo javljamo drama je na vrhuncu, Vulina 3 nema pa nema i polako se javlja bojazan da je možda krenuo sam na susednu NATO silu – Bugarsku? Posmatrači preporučuju da se sačeka neko svanuće, kada će sve biti jasnije.

Autor je novinar iz Zaječara