Vučićev režim ruši Srbiju kao što je Savamalu 1Foto: Luca Marziale / Danas

Za nešto više od mesec dana navršiće se šest godina otkako su „kompletni idioti“, po predsednikovim rečima, a u stvari kriminalci u (i bliski) vlasti, nelegalno srušili objekte u beogradskom kvartu Savamala.

Uradili su to tokom (izborne) noći, sa fantomkama na glavama, zastrašujući ljude koji su se tu našli. Pretili su im fizičkom silom, oduzeli su im mobilne telefone i terali ih da gledaju u svoja stopala.

Iz najvišeg vrha gradske vlasti stiglo je naređenje da te noći Elektrodistribucija isključi struju, da Parking servis ukloni sva vozila koja bi smetala rušenju i da se Gradska čistoća skloni sa puta kriminalcima u izvršavanju naređenja kriminalnog režima Aleksandra Vučića.

Policiji je naređeno da ne reaguje na vapaje građana čiji su objekti porušeni.

Nedugo posle toga, jedan od čuvara u Hercegovačkoj je preminuo. Vladimir Marković, vlasnik „Transport perona“, čiji su objekti porušeni, sudi se sa kontroverznom firmom „Milenijum tim“, spornim „Beogradom na vodi“ (zbog kojeg je rušenje i odrađeno), gradskom vlašću i MUP-om. Suđenje ide sporo, videćemo koliki je pritisak izvršen na Privredni sud kada bude doneta presuda.

Ono što se desilo te noći je klasičan primer šta vlast radi u autokratskom, da ne kažem diktatorskom režimu. Epilog je (i to isključivo zbog ogromnog pritiska, pre svega, domaće javnosti, a potom i međunarodnih institucija) da je na SAMO pet meseci zatvora osuđen šef smene u beogradskoj policiji Goran Stamenković jer se NAGODIO sa tim kriminalcima iz vlasti (obećali su mu legalizaciju objekta u Mirijevu).

E, pošto to obećanje nisu ispunili, Stamenković je odlučio da progovori za BIRN i KRIK kako ga je, između ostalog, Vučić slagao da će biti nagrađen, a kako mu je tadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović pretila.

O svemu što se dešavalo te noći Stamenković je rekao Zaštitniku građana neposredno nakon rušenja, tako da svi sve odavno znamo, ali šta to vredi kad nadležne institucije ćute pod pritiskom Vučićevog režima. I ćutaće dok Vučića i njegovu kriminalnu svitu ne oteramo sa vlasti i to pravo u zatvor.

Kao što su rušili u Savamali, tako Vučićev režim deset godina ruši Srbiju. Ruše, kradu i uništavaju sve pred sobom i zato moramo 3. aprila da im pokažemo da je njihovoj korupciji i kriminalu došao kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.