Zar nikada nećeš odrasti, mali veseljače? 1foto Miroslav Dragojević Danas

Ozonirani pronalazač i vlasnik televizije Pink Željko Mitrović je  svojom egzibicijom ponovo uspeo da privuče veliku pažnju javnosti.

Na snimku koji je okačio na društvenu mrežu X, on u stilu Ramba ispaljuje iz luka strele na čijim vrhovima se nalaze granate. Ustvari, tako je izgledalo. Za one koji su neupućeni u vojno naoružanje, a to je ogromna većina građana, zaista je delovalo da Mitrović ispaljuje pravu granatu.

Usledili su novinski članci o tome, da li će iko da stane na put DJ Žeksu, pre nego što kao u video-igrici, počne po ulici da gađa ljude raznim superoružjima koje je izmislio.

Doduše, mnogi su se „upecali“ na ovakvu Mitrovićevu egzibiciju, pa su čak i oni koji bi trebalo da su stručni za oblast vojnog naoružanja požurili sa izjavama da su to prave granate.

Ono što je ipak najverovatnije je da su u pitanju ipak bile plastične granate, a da je eksplozija izazvana kontrolisanom pirotehnikom.

Zar nikada nećeš odrasti, mali veseljače? 2
foto Aleksandar Roknić Danas

Nikome nije palo na pamet da je Mitrović samo veliko dete, baš kao Mali remorker u crtanom filmu „Mali veseljak“. On se samo igrao i uvek se samo igra. Kao i kada koristi AI da lažira izjave opozicionih političara, kada pušta razne medicinske slučajeve na svoju televiziju ili kada pusti Jovanu Jeremić da vodi jutarnji program. On se igra i dok ovom narodu već 30 godina ispira mozak svojim programom na Pinku.

Problem je izgleda u nama koji ne razumemo njegov smisao za humor.

Čak smo ga naterali da dođe u goste na sopstvenu televiziju kako bi objasnio da je sve to samo šala, a da su granate plastične. Da bi nam to dokazao on je u dnevniku lomio svoje granate i poklanjao ih voditeljki na poklon. Još, ona jadna, kamči jednu celu za uspomenu, ali Žeks i dalje lomi „granate“ i daje joj u komadima. Moguće da je i sinoć bio ozoniran, a poznato je da se čovek tako ponaša od prevelike doze ozona. Malo je i psovao i pretio, ali i to je sve samo šala.

I, evo, šta smo mu sada uradili. Sad će morati da ide u VJT u Beogradu da i tužiocu Stefanoviću lomi „granate“ i ostavlja mu za uspomenu, kako bi mu dokazao da nisu prave, samo zato što mi ne razumemo šalu.

Kada tužilac Stefanović shvati da je sve samo šala, i da, na svu sreću ne mora krivično da ga goni, on će mu verovatno reći: „Zar nikada nećeš odrasti mali veseljače?“

Autor je novinar u redakciji Danasa

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari