Izlažete moju porodicu opasnosti od krvne osvete 1Foto: EPA/ SASA STANKOVIC

Poštovani gospodine Petroviću,

U Vašem Danasu objavljen je tekst novinara Vojkana Ristića „Đinđićevi egzekutori u epizodi: Dvoboj za Preševsku dolinu“.

Vaš novinar prenebregavši svaku obavezu novinarske pažnje i služeći se neistinama, ne samo da ruši moje dostojanstvo i vređa me, već mi i crta krst na čelo i izlaže mene i moju porodicu opasnosti od krvne osvete.

Stoga očekujem da mi omogućite da se koristim pravom na odgovor iz člana 83 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pišući o dramatičnim događajima u Kopnenoj zoni bezbednosti iz prve polovine 2001. godine i ubistvu jednog od komandanata pobunjenika Ridvana Ćazimija zvanog Komandant Leši, novinar Ristić kaže da je u nekom bujanovačkom kafiću imao susret sa „tada nepoznatim Zvezdanom Jovanovićem“ pa čak i da smo imali zajedničku kafu.

„Egzekutor je bio ubica i tada i dve godine kasnije kad će nanovo snajperski pucati na Đinđića“, tvrdi se dalje i nazivam se Univerzalnim ubicom.

Reč je pošla i niko je ne zaustavi pa će tako stići i do porodice ubijenog teroriste kao što je stigla i do moje porodice.

Zbog njih tražim da objavite da Vaš novinar izmišlja činjenice pa je slobodan od odgovornosti i obaveze da ih proveri.

A činjenice su neumoljive:

U akciji naše policije u KZB, nažalost, nisam učestvovao ni dana jer sam se tada nalazio na drugim zadacima, što isključuje i moj boravak u Bujanovcu i naravno da nisam nikada imao bilo kakav susret sa maštovitim Ristićem.

Novinar je mogao da proveri medijsku arhivu gde bi našao da je ubistvo pomenutog lica najverovatnije posledica sukoba među teroristima od kojih su neki optuživali pokojnog Ćazimija zbog potpisanog sporazuma kojim je prekinuta njihova delatnost.

U montiranom procesu u kome sam osuđen za ubistvo premijera Đinđića nalazi se moj personalni karton iz koga se jasno vidi da nikada nisam dužio snajpersku pušku niti pripadao snajperskom timu. Vašem novinaru ne smetaju pamet ni moral da zaključi: „Snajper je isti, sve su ostalo nijanse.“

U Zabeli 15. novembra 2020.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Izlažete moju porodicu opasnosti od krvne osvete”

 1. Zvezdane iz Zabele,
  ako su „cinjenice neumoljive“ otkud ti u Zabeli?
  Ako u tvom „personalnom kartonu“ pise da nikad nisi zaduzio snajper i to je kako pises „neumoljiva cinjenica“, otkud ti u Zabeli sa presudom da si iz snajpera (koji nisi zaduzio) ubio Djindjica?
  U demantiju medijske arhive, pozivas se na medijsku arhivu?!
  Kazes da nisi bio u Bujanovcu jer si bio na „drugim zadacima“ za sta sigurno postoje dokazi u tvom persobalnom kartonu, ili pricas u prazno?
  Koje dostojanstvo ti je povredjeno, korisniku boravisnih usluga Zabele?
  Crtas li ti „krst na celo“, Zvezdane iz Zabele?

  • Nikakve cinjenice ne pomazu onima koji „sve znaju“, kao sto je slucaj sa Vama? Zar u Vama nema ni trunke sumnje? Zar ste bas sigurni u sve ono sto se desavalo i uzimalo kao dokaz na sudjenju ovom coveku? Zar nije bilo „treceg pucnja“, o cemu je svedocio jedan iz obezbedjenja Djindjica? Meni su uvek bili sumnjiviji ljudi, koji sve znaju od onih koji su svesni da veoma malo znaju?

   • Pa, Zorane Kneževiću, ti, izgleda, dosta znaš a takvi su, kako i sam kažeš, najsumnjiviji.

    • Grešite. Ja sam svestan svog neznanja i ograničenosti. Možda baš zbog toga sumnjam u mnoge stvari i tražim objašnjenja i odgovore. Daleko sam ja od onih kojima je sve jasno. Njihovo je carstvo nebesko a more do kolena.

   • Koji si ti meni kralj
    Nema teme u koju se ne razumeš
    Nema čorbe u koju se ne mešaš
    Veliki pozdrav za tebe

 2. sve pohvale danasu sto je objavio tekst zvezdana jovanovica. On nije ni morao da se poziva na clan zakona i nekako mi je delovalo da je sumnjao u objavu. mislim da je izuzteno dobro sto se oglasio zvezdan i trebalo da bi da napise sve to misli u vezi osude zbog koje sluci kaznu. zato ga pozivam da napise sve sta se desavalo u vei ubistva djindjica pa ako treba u i deset kontinuiranih clanaka. pozivam i danas da to objavi ako on to vude zeleo da objavi

  • Tako je. Ali neće mu dati, jer je namontirano da su Zvezdan i ekipa egzekutori, a nisu! Vrzić je dokazao knjigom, Vrzić i Veruović

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.