Ko je naša Erin Brokovič? 1ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Miša Brkić je 14. septembra o. g. izneo lični stav o ekološkom ustanku uglavnom analizirajući ispad jednog govornika.

Ne bi bili vredni pomena ni taj profesor ni poznati novinar da lični stav ovog drugog nije dobio prostor u Danasu i prenet na drugim portalima.

Nadam se da vaši čitaoci neće shvatiti moju reakciju kao jeftini populizam ako ih podsetim na film o Erin Brokovič, koju je u vrlo popularnom filmu glumila lepa oskarovka Džulija Roberts.

Kada je svojim aktivizmom, a ne obrazovanjem, stvarna Erin 1993. uspela da oštećeni dobiju nadoknadu od moćne kompanije, bila je samohrana majka, razvedena od Stivena Brokoviča.

Njegovo prezime podseća na ove naše krajeve gde po gospodinu Brkiću ima ljudi sa okamenjenom komunističkom svešću, koju danas podgrevaju u ekološkim protestima, tako da srećom ne možemo da joj pripišemo da je pod uticajem nekog „odavle“ imala „zeleni“ narativ sa prikrivenom levičarskom ideologijom.

Upravo na pomenutom ustanku smo videli više naših aktivistkinja koje bi mogle da stanu u isti red sa Erin. Želim svim našim hrabrim damama da uspeju da zaustave napad na naše prirodne resurse i narodno zdravlje.

Naravno, prisustvo mladih kao i porodica sa decom ohrabruje sve onima kojima je stalo da se štite prave vrednosti u Srbiji.

Oni koji su skloni okoštavanju bi trebalo da dozvole da ih ovaj polet uznese i da se ne obaziru na neke ocene u tekstovima koji su nategnuti da bi se po svaku cenu umanjila probuđena ekološka svest.

Autorka je penzionisana naučna savetnica Instituta za fiziku

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ko je naša Erin Brokovič?”

  1. Bravo, dr Vukmirović!
    Ima ovde mnogo onih poput Erin Brokovič… samo im je tačka paljenja visoka.. do tada, biće mnogo štete i nekih nepovratnih procesa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.