Siroti mali Evroprajd ili "nevinost bez zaštite" 1Foto: Srpski pokret Dveri

Kada jedan ovako eminentan locus moći u Srbiji, kakav je koordinator „Evroprajda“ u Beogradu usmeri svoj govor mržnje prema Dverima u seriji obraćanja u veoma kratkom vremenskom intervalu, sve nas obuzima strah i drhtanje, znajući kako opasnoj okupacionoj strukturi, koju podržava NATO i EU pripada.

Ovaj meta-suveren bez lica koji već dugo gospodari diskursom naviknut da bez odgovornosti teroriše javni prostor, ipak zaslužuje odgovor, radi istine i radi Srbije i srpskog naroda.

Veliki samozvani interpretator naših života, sa namerom da postane i Koordinator istih, tako uzima slobodu da proskribuje politiku Dveri kroz „tri stuba“: homofobiju, ksenofobiju i eurofobiju.

Moramo da vas razočaramo, Miletiću. Ništa dalje od istine.

Kao pravoslavni hrišćani, i kao srpski pokret za afirmaciju života, i očuvanje srpskog naroda i države, Dveri nemaju strah ni od čega.

Nema ni mržnje, koja vam je tako prirasla za srce, posebno prema srpskom nacionalnom duhovnom i kulturnom identitetu.

Ali Dveri itekako imaju protiv autoritarnog nametanja antidemokratskim sredstvima: antiustavne LGBT+ ideologije, netransparentne „migrantske politike“ iza leđa naroda i parlamentarne kontrole, kao i EU i NATO agende, bez pristanka naroda i referenduma.

I vi odlično prepoznajete u Dverima rastuću ozbiljnu i autentičnu snagu koja ima hrabrosti da vam se suprotstavi, sada opet sa parlamentarnim kapacitetom, uz punu svest koliko je to opasno.

Mi uopšte ne potcenjujemo vašu moć u Srbiji. Ali nismo ni mi bez snage.

Ono što fascinira u vašem odgovoru jeste da ne demantujete jednu od ključnih teza: da LGBT+ ideološki sklop ide u paketu sa zagovaranjem: priznanja genocida u Srebrenici, priznanja terorističko-separatističkog kartela u Prištini, ukidanja Republike Srpske, napada na biće i imovinu SPC i uvođenja sankcija Rusiji.

To je nama sve vreme jasno, a sigurni smo da je i srpskom narodu. To je izvor „tenzije“ koju apostrofirate: ona proizlazi iz ekstremističke agende koju pokušavate da sprovedete, a koja je u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, vrednostima i interesima srpskog naroda.

Dok mudro ćutite o užasu koji je proizveden u Oslu nedavno u kontekstu vašeg prajda, kao i o nedavnom izrazito militarističkom i proukronacističkim duhu vašeg paradiranja u Berlinu.

To vi hoćete u Beogradu danas?

Samo letimičan pogled na radni i turistički deo programa tzv.“Evroprajda“ u Srbiji 12-18. septembra, svedoči o tome da je sama šetnja Beogradom samo jedan deo, inače superambicioznog brižljivo spremljenog ataka na sve ključne srpske nacionalne institucije i srpski javni prostor u celini.

U vremenu pred nama, moraćete, iako znamo da vam to zvuči strašno, da pružite odgovore o važnim pitanjima finansijske netransparentnosti organizacije ovog događaja, kao i proizvedenim zdravstvenim i bezbednosnim posledicama.

Sva odgovornost za Evroprajd je na vama.

A pro-LGBT+ agendu, kandidujte slobodno otvoreno na izborima i zatražite podršku naroda za nju.

Saglasni smo da vaše pitanje treba da bude među poslednjom brigom građana Srbije, koji nemaju za ogrev, hranu i lekove, zbog neodgovorne politike režima koji godinama više brine o vašim potrebama, nego o stvarnim potrebama naroda.

Zato pozivamo predsednika Vučića, da otkaže ovaj opasni i nepotrebni događaj u Srbiji danas. Srbija jeste u vanrednom stanju, imamo okupaciju na delu teritorije, ekonomski i socijalni slom u najavi, uz energetsku i prehrambenu opasnost po bezbednost.

Evroprajd u ovom kontekstu predstavlja čisto izrugivanje našem životu, ali sa vrlo preciznim tajmingom za pritisak na Srbiju.

Da, „mržnja zna da košta“. Tu cenu spoznali su svi okupatori Srbije do danas. Tako će biti i ubuduće.

Živela Srbija!

Autor je internacionalni sekretar Dveri

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.