Vitaminski influenser 1

„Hvala našim penzionerima na svemu“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poput najboljih influensera na društvenim mrežama u skeču kraćem od minuta pokazao tri kutije vitamina i minerala koje im poklanja on, odnosno država u znak zahvalnosti.

Da se Aleksandar Vučić ugledao na Dragana Markovića Palmu i podelio 2.200 dinara gospođama i gospodi penzionerima, mogli su oni sami da odluče da li žele baš te vitamine C i D3 i baš taj cink, tog određenog proizvođača ili neki drugi.

Mogli su sa tih 2.200 dinara koliko u apotekama košta komplet-poklon države našim najstarijim sugrađanima da kupe i nešto drugo. Neki lek koji im više treba, a koji ne mogu da kupe svakog meseca od svojih mahom malih, vrlo minimalnih penzija.

Više od milion je takvih.

A, eto, mogli su penzioneri na sve one „silne“ evre (30+30+50) koje će dobiti tokom ove još jedne predizborne godine da dobiju još i tih skoro dvadesetak evra.

Međutim, oni su dobili vitamine, a novac je otišao proizvođaču pomenutih suplemenata Gudvil farmu.

Predsednik se „otvorio“ za 10 miliona evra koliko poklon paket za penzionere košta i za taj novac ga pazario od ove kompanije.

Što baš od nje druga je priča i što baš u ovom teškom trenutku takva podrška kompaniji iz privredne grane koja je među malobrojnima koje su dobro prošle zahvaljujući pandemiji?

Šta li će na ovu „podršku“ reći svi oni koji ovih dana najavljuju proteste – radnici sa interneta, ugostitelji – jer nisu dobili podršku države?

Vučiću je i ovo, kao i gotovo svaki njegov potez, još jedan marketinški trik. Toliko puta su mu toliki trikovi uspeli. Zašto ne bi i ovaj, pomislio je on. Ležerno, u duksu, kao sav normalan svet poručuje da misli na svoje sugrađane i nudi im pomoć.

Mnogo je onih koji su se obradovali sigurno, mnogo je i onih koji su se uvredili. Zar je kutija vitamina dovoljna da se zaborave sve predizborne laži, da li će tri kutije „pokriti“ četvorogodišnju krađu penzija?

Zar nije mogao da im kaže, evo vitamini su od vaših para kupljeni. Jer jesu. Kao i mnoge druge stvari.

Čemu vređanje kesicom farmaceutskih proizvoda?

Ako si toliki baja, zađi po Srbiji i vidi kome šta treba, gledaj da podsticaje o kojima pričate delite tamo gde treba, završite te socijalne karte, pa kupite Peri vitamine koje nema ako su mu potrebni, ali Žiki dajte subvenciju koju je trebalo da dobije još pre dve godine, a nije. Cene skaču od Nove godine na sve strane, većina od tih 1,7 miliona penzionera na koje mislite neće ni za hleb i mleko uskoro imati.

O kom jačanju imuniteta pričate, gospodine Vučiću?

Jedino Vašem predizbornom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vitaminski influenser”

  1. Zna se da za jačanje imuniteta idu prvenstveno vitamini C i D3 kao i Cink od minerala. Preležala sam CORONU i sve mi je o COVID-19 poznato. Trenutno nisam u Srbiji, ali naši zdravstveni radmici imaju mnogo bolju opremu od mnogih evropskih država. Čak ni na COVID odeljenjima nemaju potpunu zaštitu (skafandere, ruksvice, odgovarjuće maske…) Ne pišem tek tako, sve mogu da potvrdim. Kako se naš predsednik snalazi za svoj narod? – to on zna. Mogu samo da kažem Bog mu dao zdravlje i celoj porodici… Živela Srbija

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.