Koraks: Ne razumeju ironiju, shvataju bukvalno 1Predrag Koraksić Koraks Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

„Ja sam na ironičan način predstavio čitavu priču oko snajpera, ali oni to ne razumeju. Shvataju bukvalno“, rekao je Koraks za Danas Online o današnjoj karikaturi u Danasu, na koju su mnogi političari reagovali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je reagovao danas na svom tviter nalogu povodom Koraksove karikature objavljene u vikend izdanju lista Danas.

On je podelio karikaturu koja je motivisana fotografijom koja je na kraju povučena sa naslovne strane ovonedeljnog broja nedeljnika NIN i poručio: „Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živela Srbija!“

Naslovnu stranu Danasa sa Koraksovom karikaturom Đorđe Milićević video je kao „poziv na linč, gde više nije reč o politici“. Lider LDP Čedomir Jovanović naveo je da je „dno dna iskeširano i pušteno s lanca“, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević u svom tvitu naveo je da „bi to vlasnik medijskog šljama da ubije predsednika“, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo da „naslovna strana Danasa nije za osudu, već za lečenje“.