Postupak protiv SNS u toku, sledeće ročište 25. februara 1

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava uspeli su da sakupe i plate kaznu, kao i sve sudske troškove, nakon što su osuđeni za kršenje javnog reda i mira zbog toga što su razvili transparent „Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“…

… za vreme govora osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina na tribini vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Beški 17. januara 2017. godine.

Nakon što su nasilno oterani sa tribine, osam aktivista i aktivistkinja Inicijative je i fizički napadnuto. Umesto da uhvati napadače i procesuira ih, država Srbija i njeno sramotno pravosuđe „utvrđuje“ da su sami krivi što su pretučeni. Naime, Apelacioni prekršajni sud osudio ih je zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru na novčane kazne od po 50.000 dinara, a posebno je potvrdio deo presude koji navodi da je činjenica da su nakon toga dobili batine potpuno irelevantna za ovaj sud i ovu presudu.

Inače, troje predstavnika Inicijative mladih za ljudska prava tužilo je SNS kao organizatore tribine u Beški, a parnični postupak za naknadu štete pokrenut je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

– Parnica koju vodimo protiv SNS-a je još uvek u toku, čekamo sledeće ročište koje je zakazano za 25. februar ove godine. U tom postupku SNS pokušava da dokaže da nije organizator tribine u Beški i zbog toga se, pretpostavićemo, to toliko odugovlači, mada ovi postupci uglavnom i traju čitavu večnost – kaže za Danas Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Postupak protiv SNS u toku, sledeće ročište 25. februara”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.