ATP: Sve radimo po zakonu 1Foto: Ilija Dević

Stečajni upravnik ATP Vojvodina Nikola Pavlović poslao je Danasu demanti na tekst „Stečajni sudija i upravnik pobrkali zakone“ od 18. maja ove godine, koji prenosimo u nastavku.

„Kao i nekoliko puta pre ovog članka objavljivali ste pod bombastičnim naslovima tekstove u kojima ste uglavnom prenosili navode bivšeg većinskog vlasnika g. Ilije Devića bez prethodne provere istinitosti navoda.

Neki od naziva tekstova su: „Bivši vlasnik ATP Vojvodina: Niz nepravilnosti u prodaji delova firme u stečaju“; „Preokret u slučaju prodaje imovine ATP Vojvodina?“ i sl.

Razumemo slobodu medija i demokratiju. Držimo da je dnevni list Danas ozbiljna novina koja će da svakoj temi pristupi sa dužnom pažnjom i ozbiljnošću, međutim poslednji objavljeni tekst sa navedenim naslovom, bez prethodne provere navoda, može se shvatiti kao pristrasan odnos ka onom ko je pripremio navode u tekstu, na štetu onih subjekata koji su učesnici u ovom stečajnom postupku, stečajnog upravnika i stečajnog sudije, stvarajući sliku nekompetentnosti i podozrenja u njihov rad.

Pisanjem ovakvog teksta direktno se narušava ugled stečajnog upravnika i sudije bez bilo kakvog argumentovanog utemeljenja, dok se indirektno otežava sprovođenje stečajnog postupka i obeshrabruju potencijalno zainteresovana lica za kupovinu stečajne imovine.

Kako pisanje ovog demantija ne bi ostalo puko slovo na papiru, stečajni upravnik vam u prilogu dostavlja argumente kako bi ste se uverili da su navodi g. Ilije Devića netačni i zlonamerni.

Sve navedeno je lako proverljivo u spisima predmeta kako kod Suda tako i kod Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Iz napred dostavljenog jasno je da za unovčenje imovine stečajnog dužnika ATP Vojvodina a.d. Novi Sad – u stečaju nema prepreke, kako bi to bivši većinski vlasnik želeo da predstavi.

Jasno je da je sprovedena kontrola rada stečajnog upravnika i to kontrola od strane postupajućeg suda i nadležne Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Postupajuća Agencija je konstatovala da nema nepravilnosti u radu stečajnog upravnika. Postupajući sud je kroz odbijanje prigovora takođe konstatovao da nema nepravilnosti u radu stečajnog upravnika.

Jasno je i da g. Ilija Dević ni jednu odluku postupajućeg stečajnog upravnika ili suda nije u sudskom postupku osporio i pored tima advokata, upornog populističkog davanja izjava bez pokrića, fragmentalnog i iz konteksta istrgnutog prikaza sebe kao zaštitnika prava i pravde.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari