Fašizam se vraća kući

Ostavite komentar

 1. Da je stvarno fasizam, Italija bi izasla iz EU koliko odmah. Toliko ne znate o fasizmu da je to strasno.

 2. Odlican text. Svaka paralela je na mestu. Jedino sto kvari utisak o tekstu je navodjenje marke automobila koji je autor posedovao i vozio kroz Italiju.

 3. Ova generacija nazovi akademika nema trunku svojeglavosti. Samo slepo verovanje u hashtag floskule sa tvitera.

 4. Nema tog „trabunjanja“ i „seksi poruka“ koje će vam obezbediti natpolovičan broj glasača u bilo kojoj zemlji. 3% – možda? Možda i 5%? Ali, natpolovična podrška birača se dobija isključivo na greškama prethodne vlasti i na eskalaciji nezadovoljstva širokih masa. Ne verujete valjda i vi sami da je 45% stanovništva Italije zadojeno fašizmom, ili da su im porodični koreni Djordje Meloni, ili Aleksandre Musolini presudan razlog zbog kog bi svoj glas poverili jednoj desničarskoj stranci?

 5. Zasto „zastitnik prava gradjana“ nije zastio tu osobu, (nije nista tu ucinio u tom smislu niti ce…) koja je posteno odsluzila svoju kaznu i nasla se na slobodi gde su mu onda brutalno preksena ljudska prava jer su ga mediji progonoli , etiketirali i stavili mu metu na celo a onda su ga i gradjani pratili, progonili, objavljivali njegove slike i gde se krece progoneci tu osobu… ?!

 6. Taman sam pomislio, ako ova žena nije autoritarni autokrata onda je sasvim prihvatljiva. Izgleda da nije tako.

 7. Fasizam nikad nije ni odlazio kuci,samo se presvukao, umio, I nasminkao pod maskom EU. Sada se ponovo pokazuje u najgorem obliku. Ruska akcija denacifikacije dovela je do toga da opet stavi na lice ratnicke boje

 8. U čemu je razlika izmedju globalističke levice i desničara? Samo kozmetička. Nema sumnje da su i jedni i drugi željni naših para, kršenja naših prava, prekrajanju granica, bombardovanju država itd itd

 9. Fašizam i nacizam na zapadu nisu nikad „umrli“samo su se pojavili u novim uniformama i satanističkim političarima koji su zdušno nastavili Hitlerovu politiku.

 10. Demokratsko pravo italijnskog naroda je da bira, nece valjda da mu kolumnista i sociolog postavlja vlast, 21 vek je, a oni su imali senat pre 1000 godina. Demagoški tekst!!!

 11. Zalaze se za diktaturu i vodjenje osvajackih ratova? Smesno. Za ekstremne levicare je danas „fasizam“ : porodica, brak, heteroseksualna veza, hriscanstvo, otadzbina, drzavne granice, pasosi i vladavina prava

 12. Tacno Kasjuhas.Fasizam u Italiji ,ali i kod nas nazalost.
  Litijasi,Zavetnici,Dveri sve licemeri.Tuzno i retrogradno

 13. Svaka cast autoru ovog teksta, mada ne prihvatam uvek sve sto nspise. Kakva istina „fasizam se nije vratio, on nikad nije ni odlazio“. Nastavite sa nadom da „posle kise dolazi sunce“. Samo tako trba otvarati oci „politickim slepcima“.

 14. Profo, tvoji gube na svim frontovima. Raspada se ta tvoja divna Evropa i srecan joj put

Ostavite komentar

Dijalog

Imena stradale dece u saobraćaju samo se ređaju: Dok ne stigne „Božija pravda”, šta radi pravosuđe? 10

Imena stradale dece u saobraćaju samo se ređaju: Dok ne stigne „Božija pravda”, šta radi pravosuđe?

Nikolina (13) iz Kragujevca, Melisa (15) iz Novog Pazara, David (16) iz Sombora, Maksim (7) iz Obrenovca, Bogdan (sedam i po godina) iz Vlasotinca, Maja, takođe iz Kragujevca... samo su nek od imena dece nastradalih na pešačkim prelazima ili u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poslednjih meseci a čiji počinioci, bahati i nesavesni vozači ili nisu odgovarali ili su kazne frapantno blage.

Naslovna strana

8. februar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.