U pripremi još jedan dokumentarac o slavnoj pevačici 1Foto: EPA/ JASON SZENES

Nakon što je dokumentarac „Framing Britney Spears“, koji je producirao Njujork tajms, postao najgledaniji film ove godine, i platforma Netfliks objavila je da priprema dokumentarni film o slavnoj pop zvezdi Britni Spirs.

Ostvarenje će režirati Erin Li Kar, rediteljka poznata po istraživačkim dokumentarcima koji se bave kriminalnim radnjama.

Inače, naslov „Framing Britney Spears“ za kratko vreme je postao najpopularniji film ove godine.

Ostvarenje koje se prikazuje na platformi Hulu donosi priču o jednoj od najpoznatijih pop pevačica u svetu čiji su život i karijera u rukama njenog oca.

Naime, ovaj dokumentarac otkriva dugogodišnju borbu Britni Spirs da preuzme natrag svoje imanje i bogatstvo, nakon što je pre 13 godina sud sankcionisao njena prava.

Pevačica je doživela svetsku slavu još kao devojčica krajem 1990-ih, zbog čega je njen život bio izložen na uvid celom svetu.

Vremenom su pažnju javnosti okupirali njeni lični problemi i borbe, a sve manje njena muzika.

Nervni slom koji je doživela pred kamerama foto-reportera (obrijala je glavu i gađala kišobranom auto jednog paparaca) doveo je do toga da je 2008. godine, sa samo 26 godina starosti, sudski izgubila kontrolu nad sopstvenom karijerom i imetkom.

Njen otac odlučivao je o njenim finansijama i poslovima, ali i pazio o njenom zdravlju i privatnom životu.

Zbog toga je Britni Spirs godinama morala da ima dozvolu da bi koristila sopstveni novac ali i da bi izašla iz kuće.

Danas, ona odbija da nastupa dok ne vrati ono što joj pripada.

Već godinama za to agituju i njeni brojni fanovi, koji su čak više puta protestovali i na ulici, a već duže vreme poznat je i haštag na Tviteru, ali i celokupan pokret – FreeBritny.

Dokumentarac „Framing Britney Spears“ osim što stavlja u fokus borbu za osnovna ljudska prava, bavi se i pitanjima mizoginije u pop kulturi.

Brojni intervjui koje je Britni tokom godina davala medijima danas otkrivaju sa kakvim pritiskom se nosila tokom svoje karijeri.

Bez obzira na njene tinejdžerske godine (Britni je imala samo 16 godina kada je snimila prvi album), njeno telo, nevinost, momci, glavne su teme o kojima razgovara sa televizijskim voditeljima, koji ne prestaju da joj postavljaju škakljiva pitanja ni nakon što je svima očigledno da je pevačici neprijatno.

Ali stvari postaju još neverovatnije nakon raskida sa pevačem Džastinom Timberlejkom.

Ova tinejdž zvezda objavljuje pesmu „Cry Me a River“, u čijem video-spotu se pojavljuje devojka koja neverovatno liči na Britni.

Dok on peva na kiši, ona mu slama srce varajući ga sa drugim.

Timberlejk je više puta ponovio da je ova pesma posvećena slavnoj pevačici i njihovoj vezi.

Otada stvari zaista kreću nizbrdo za Britni Spirs. Mediji je optužuju i kritikuju, gotovo bez izuzetka, dok je prate u stopu.

Nakon udaje i rođenja sina, fokus više nije na njenoj seksualnosti, već na majčinstvu, a kasnije i na njenoj depresiji i problemima sa opojnim supstancama, borbom za starateljstvo nad svojom decom, i drugim problemima.

Osim arhivskih materijala, film donosi i brojne intervjue sa članovima porodice Britni Spirs, njenim advokatom, advokatom koga je pokušala da unajmi pre desetak godina, njenim menadžerom s početka karijere…

Ovih dana, Džastin Timberlejk se javno izvinio Britni za svoje ponašanje, ali i drugim ženama, poput Dženet Džekson, koje je uvredio tokom svoje karijere.

A sve je više ljudi koji javno dovode u pitanje odnos koji postoji prema devojkama i ženama u muzičkoj i filmskoj industriji.

I novi dokumentarac baviće se istim problemom sa kojim se već godinama suočava Britni Spirs, a kada će biti dostupan publici, još uvek nije poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari