Beogradski karneval brodova počinje 28. septembra 1Karneval brodova, arhiva Foto: Belgrade Waterfront

Beogradski karneval brodova biće održan 28. avgusta na Savi, od Tramvajskog mosta do mosta Gazela, uz prateći program na Sava promenadi, najavio je danas predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Program će početi defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja i vitezova Svibor od 16:30 časova, dok će u nastavku biti muzički koncerti i koncerti za decu, ali i brojne radionice koje će animirati posetioce, uključujući i hodače na štulama, koji će šetati promenadom sa građanima.

Popović je na konferenciji za štampu rekao da se organizatori trude da karneval upriliče kao porodičnu manifestaciju koja je posvećena silasku Beograda na reke.

Direktorka Dečjeg kulturnog centra Beograda Leontina Vukomanović poručila je da joj je zadovoljstvo što će dečji hor Čarolija, koji predvodi, ove godine četrnaesti put biti deo karnevala.

Frontmen grupe Texas Flood Nenad Zlatanović, jedan od učesnika, rekao je da su muzičari inače vezani za reke, jer se nakon dugih turneja, umesto da odu na odmor okupljaju na reci.

Bezbednost je na prvom mestu, tako da će biti nulta tolerancija na alkohol i nedolično ponašanje, poručio je kapetan povorke Petar Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.