Čehovljev "Galeb" u izvedbi japanske pozorišne trupe 1

Poslednjeg septembarskog dana pred beogradskom publikom u nesvakidašnjoj izvedbi japanske pozorišne trupe „A la place“ zaigraće Čehovljev „Galeb“.

Ovaj ruski klasik biće izveden na japanskom jeziku 30. septembra u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović u 20:30, pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International i Ambasade Japana u Srbiji. Gledaocima će biti obezbeđen titl na srpskom jeziku.

Reditelj predstave Cujoši Sugijama (Tsuyoshi Sugiyama) kaže da je glavnu inspiraciju našao u maestralnom poigravanju ljudskim sudbinama, neizvesnosti i okrutnosti ljudske svakodnevice Čehovljevih likova.

„Mnogo mi je drago što imamo mogućnost da Čehovljev pozorišni jezik koristimo kao sredstvo komunikacije na različitim medijanima jer je za nas vrlo važno da se različite ideje i vrednosti prepliću kroz pozorišne aktivnosti. U procesima međusobnog razumevanja različitih naroda može doći do konflikata, ali konflikti se ne mogu prevazići u jednom danu već samo u kontinuitetu. Nadam se da će ova predstava biti divno mesto susreta između publike u Srbiji i japanskog tima. Takođe želim da se zahvalim Ambasadi Japana i kompaniji Japan Tobacco International za njihovu podršku i duboko razumevanje važnosti odigravanja ove predstave“, izjavio je Sugijama.

Japanska pozorišna trupa „A la place“ se pre dve godine predstavila domaćoj publici sa „Balkanskim špijunom“, Dušana Kovačevića, takođe uz podršku Ambasade Japana u Beogradu i kompanije Japan Tabaco International koji intenzivnom promocijom japanske kulture u Srbiji nastoje dodatno da osnaže preko 130 godina dugo prijateljstvo dve zemlje.

Nakon Beograda, japanska grupa „A la place“ izvešće „Galeba“ u Lazarevcu, Šapcu, Bijeljini i Virovitici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari