Da li možete da zamislite ove glumce u filmu "Mi nismo anđeli"? 1foto: Youtube screenshot

„Mi nismo anđeli“ je omiljena zabava svih generacija, a replike iz ovog filma znamo napamet. Postavlja se pitanje da li možete neke druge glumce da zamislite u ovim kultnim ulogama? Da li ste znali, na primer, da je glavnu žensku ulogu u ovom filmu, umesto Milene Pavlović, zamalo odigrala Ivana Mihić?

Prilikom izlaska DVD izdanja filma „Mi nismo anđeli“, pravljen je i film o filmu, pa smo tako imali i priliku da vidimo probna snimanja i kako se neke druge glumice snalaze u ulozi Marine, devojke koja je zaljubljena u lika koga je tumačio Nikola Koja i koja će sve učiniti da na kraju završi sa njim.

Milena Pavlović je dobila ulogu, kao studentkinja treće godine fakulteta, a mnoge glumice su bile na audiciji. Među njima je bilo desetak glumica u najužem izboru, pa je tu bila i tada glumica na početku svoje karijere, ni manje ni više nego Ivana Mihić.

U jednoj od scena vidimo Ivanu Mihić koja kuje plan sa Brankom Katić kako da sustigne Nikolu i kaže mu da je trudna.

Ivana Mihić ipak nije dobila ulogu, ali naravno to je nije zaustavilo u bavljenju glumom. Neku godinu kasnije je zaigrala u seriji „Srećni ljudi“ lik pevačice Keti koja je bila u vezi sa Buletom Goncićem, kao i u seriji „Gore dole“, najstariju ćerku centralne porodice Jakšić kroz koju smo pratili raspad bivše države. Poslednjih godina gledali smo je u serijama „Moj rođak sa sela“ i „Vojna akademija“. Kako trenutno pauzira kada je filmska umetnost u pitanju, Ivana se posvetila pisanju. Ipak, mnogo je onih kojima nedostaje da je gledaju u pozorištu.

Na audicijama i kastinzima, ulogu Nikole su čitali i Rade Marković mlađi, kao i Uliks Fehmiju, ali nekako ne ide da bilo koga drugog sem Nikole Koje zamislimo u toj ulozi. U nekoj od ranih varijanti podela, ulogu Anđela je mogao odigrati Dragan Bjelogrlić, a ulogu Đavola Slobodan Ćustić, ali na kraju smo ipak dobili najbolju verziju sa Urošem Đurićem i Žikom Todorovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari