Dan domaćeg filma 29. novembra u 13 gradova Srbije 1Foto: Filmski centar Srbije/logo

U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak, 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije.

Dva dana ranije, u utorak, 27. novembra, od 12 sati, u Filmskom centru Srbije biće održan niz besplatnih predavanja namenjenih profesionalcima iz oblasti filma, navode organizatori.

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u trinaest gradova Srbije: Pančevu (“Enkel” Aleksandra Reljića), Negotinu (“Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića), Novom Sadu (“Poslednja avantura Kaktus Bate” Đorđa Markovića), Novom Pazaru (“Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Čačku (“Vodič kroz crnu rupu” Zlatka Pranjića), Šapcu (“Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i “Siguran posao” Igora M. Toholja), Ivanjici (“4 godine u 10 minuta” Mladena Kovačevića), Vrnjačkoj Banji (“Neđina kuća” Ane Otašević), Gornjem Milanovcu (“Wongar” Andrijane Stojković), Zrenjaninu (“Gora” Stefana Maleševića), Subotici (“Doći će žuti ljudi i piće vodu sa Morave” Tanje Brzaković), Leskovcu (“Slatko od ništa” Borisa Mitića), Lazarevcu (“Tako mi na istoku” Katarine Mutić i “Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića).

U utorak, 27. novembra, u prostorijama Filmskog centra Srbije biće održana besplatna predavanja za filmske profesionalce, i to: EAVE radionica (predavač Vladimir Vasiljević), predavanje na temu Indie go go kampanje (Mladen Matičević i Aleksandar Pavlić), predavanje na temu korišćenja autorskih dela na filmu (Maskom – Tatjana Bukvić, Srđan Mitrić, Slobodan Nešović, Emina Peruničić) i radionica na temu pravdanja sredstava dobijenih na konkursima (predavači Ana Ćosić i Jovana Nikolić). Sve radionice i predavanja su besplatni za zainteresovane učesnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari