Dani zabave i druženja 1

U Turističkoj organizaciji i Opštinskoj upravi intenzivirane su pripreme za šesti po redu „Zlatarfest“ koji će se održati od 25. do 29. jula.

U okviru manifestacije ustanovljene u cilju promocije potencijala zlatarskog kraja biće objedinjeni najznačajniji lokalni turistički događaji , a festival će obeležiti i bogat muzičko-zabavni program uz učešće poznatih estradnih ličnosti i domaćih izvođača. Posetioci će imati priliku i da uživaju i u raznovrsnim kulturnim i sportskim sadržajima.

Okosnicu događaja turističkog karaktera činiće nekoliko manifestacija : „Zlatarska regata“, „Zlatne ruke Zlatara“ i „Najbolja zlatarska čorba“. Prodajna izložba rukotvorina, starih zanata, pčelinjih i drugih proizvoda , poznata kao Zlatne ruke Zlatara (13 po redu), kako najavljuju organizatori, biće upriličena na nekom od platoa gradskog Trga i posetiocima će biti dostupna tokom sva četiri dana trajanja festivala. Gosti i meštani će u tradicionalnom splavarenju Zlatarskim jezerom imati priliku da uživaju u subotu 28. jula. Start je okvirno planiran za oko 10 sati na Kokinom brodu, gde će istog dana, nakon regate , biti organizovano i treće po redu takmičenje u spravljanju najbolje zlatarske čorbe. Ova gurmanska smotra je, inače, u prethodne dve godine održavana na Zlataru, ali su se organizatori odlučili za promenu lokacije i termina zbog eventualne bolje posećenosti.

Kulturni segment „Zlatarfesta“ obeležiće : osmi po redu Sabor pevanja izvika, koji će ove godine biće održan u petak 27. jula (mala pozornica na platou kod Doma kulture, početak oko 17 sati), Šesta smotra folklornih ansambala, zakazana za četvrtak 26. jul (defile gradskim ulicama 18 sati i koncert nakon šetnje uz učešće više od 300 igrača iz Bijelog Polja, Prijepolja, Sjenice, Priboja i Nove Varoši) i izložba likovnih radova lokalnog slikarskog udruženja „Zlatarska paleta“ (četvrtak 26. jul, svečano otvaranje oko 17 sati u galerijskom prostoru Doma kulture „Jovan Tomić“).

– U fokusu muzičkog programa, koncipiranog u skladu sa različitim ukusima i senzibilitetom publike, biće koncerti poznatih estradnih umetnika koji će se tokom sva četiri dana festivala u večernjim satima (nakon 21 sat) održavati na impozantnoj pozornici na centralnom platou gradskog Trga. U sredu 25. jula, posetioce će tako zabavljati etno-pevačica Danica Krstić, naredne večeri će nastupiti poznata folk diva Dara Bubamara, u petak popularni Tropiko bend, dok će „zavesu“ na ovogodišnji „Zlatarfest“ spustiti beogradski Tribut bend Bijelo dugme – kaže Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije „Zlatar“ , koja je zvanični organizator manifestacije. U ovdašnjoj TO i Opštinskoj upravi očekuju da će ovi dani zabave i druženja privući veliki broj gostiju i animirati lokalno stanovništvo. -Sa prilično skromni budžetom od oko 3,5 miliona dinara, ali ništa manje raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima, pokušaćemo da nadmašimo nivo prošlogodišnjeg odnosno svih prethodnih festivala – dodaju u Organizacionom odboru. Festivalski dani će, inače, zvanično biti otvoreni u četvrtak oko 21 sat na centralnom platou Trga i to obraćanjem predsednika opštine Radosava Rada Vasiljevića.

Nije zaboravljen ni sport

Tokom „Zlatarfesta“ ni ljubitelji sporta neće ostati uskraćeni. Memorijalni turniri u malom fudbalu i košarci, kup Zlatara u obaranju ruke, igre bez, granica, odbojka na pesku samo su neki od brojnih sportskih sadržaja koji će se tokom manifestacije održavati na različitim lokacijama i borilištima u samom gardu i van njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari