Fanovi serije „The Witcher“ podneli peticiju: Žele Henrija Kavila i tačka 1Foto: Profimedia

Javnost je nedavno pogodila vest da će se u četvrtoj sezoni serije „The Witcher“ u ulozi Geralta, umesto Henrija Kavila, naći Liam Hemsvort. Tim povodom, obožavatelji popularne Netfliksove serije pokrenuli su peticiju da se Henri Kavil vrati u seriju.

U trenutku objavljivanja ovog teksta, peticija je za kratko vreme prikupila više od 18 hiljada potpisa, a ljubitelji ove serije su najavili i bojkotovanje sledeće sezone serije.

Iako su postojala nagađanja da je Henrijev čin povezan sa nedavnom najavom da će igrati u filmu „Supermen“, te da nije spreman da se posveti obema uloga, u okviru peticije je dato drugačije tumačenje situacije.

„Henri ne napušta ’The Witcher’ zbog ’Supermena’. Rukovodioci Netfliksa su još jednom doneli ozbiljnu odluku da ne ispoštuju svoje fanove. Razlog zašto je ’The Witcher’ tako popularna serija jeste ljubav fanova prema izvornom materijalu knjiga i igara, koje pisci i voditelji emisije mrze i aktivno ismevaju“, navodi se u peticiji.

Fanovi navode da je ista situacija bila i sa krajem serije „Igra prestola“, te da ne žele da Netfliks ponavlja istu grešku i da ne žele da oni koji stoje iza serije veruju da su superiorniji od stvarnih kreatora priča.

„Hajde da im pokažemo u čistim brojevima (i time izgubljen novac, jer to je sve do čega im je zaista stalo) da niko od nas fanova neće stati uz njih i da će napustiti emisiju (i potencijalno naše pretplate) nakon što se završi treća sezona Vešca“.

Kavil se i ranije obavezao na ulogu Geralta za sedam sezona, ali je u intervjuima jasno stavio do znanja da će se u toj ulozi pojavljivati „sve dok možemo da pričamo sjajne priče u čast rada (autora knjige) Sapkovskog“.

Sa Robijem Amelom, kao glavnim likom vilenjaka, već su postojale naznake da će se treća sezona serije udaljiti od knjiga, zbog lika koji čak i ne postoji u delima Sapkovskog.

U svojoj objavi na Instagramu, Kavil je povodom odlaska, naveo da je njegovo putovanje kroz seriju bilo „ispunjeno i čudovištima i avanturama“ i da će svoj medaljon i mačeve odložiti sa strane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

„Umesto mene, fantastični gospodin Lijam Hemsvort će preuzeti plašt belog vuka. Kao i sa najvećim književnim likovima, predajem baklju sa poštovanjem prema vremenu provedenom otelotvorujući Geralta i entuzijazmom da vidim Liamov pogled na ovog najfascinantnijeg i najnijansiranijeg čoveka“, dodao je Kavil.

Da je reč o jazu između originalne literature i onoga šta se prikazuje, govorio je i Bo DeMajo koji je takođe napustio seriju. U priči na Instagramu, DeMajo je tvrdio da se pojedinim njegovim kolegama ne dopada knjiga, te da su čak i ismevali izvorni materijal.

Iako je svestan da mora da ispuni očekivanja, Liam Hemsfort se takođe oglasio na svom Instagram profilu. U svom obraćanju naveo je da je Henri Kavil bio neverovatan Geralt i da je počastvovan što mu je „predao uzde“.

„Henri, ja sam tvoj obožavalac godinama i inspirisan sam onim što si doneo ovom voljenom liku. Možda moram da napunim neke velike čizme, ali zaista sam uzbuđen što ću zakoračiti u svet Veštica“, naveo je Hemsfort.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari