"Ima jedan od najboljih koncepata ali je konkurencija dosta jaka": Kakav realno plasman na Evroviziji može da očekuje Luke Black? 1Pitanje dana: Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Profimedia

U finalu Evrovizije predstavnik Luke Black nastupiće peti po redu, sutra, u subotu 13. maja a o tome kakav plasman bi mogao da ostvari naši sagovornici i sagovornice ili nisu sigurni ili se više nadaju da će dobro proći jer njegov koncept ocenjuju pozitivno, veruju u mladog umetnika kao izvođača i svim srcem su uz njega, uključujući i komšiluk…

Marko Kon, kompozitor smatra da će se Luk Blek dobro plasirati u finalu Evrovizije.

– Nadam se dobrom plasmanu. Dobre muzičke tendencije su važne i mislim da Luk Blek ide u dobrom pravcu – kaže Kon.

Ašok Murti, modni stilista se takođe nada najboljem, ali misli da će do kraja sve biti u stvari neizvesno.

– Najiskrenije se nadam najboljem. Prema onome što sam malo ispratio, rekao bih da Luk Blek ima jedan od najboljih koncepata tamo ali uopšte nisam siguran da će se to desiti. Sa druge strane ne vidim nekoga, kao što su pobednici u prethodne dve ili tri sezone, među ostalim učesnicima, tako da će biti veoma neizvesno u stvari.

Ivana Rašić Sajsi MC, reperka kratko je izjavila: – Svim srcem uz Luku do pobede ajmooo…

Marko Nastić, di – džej i muzički producent neće gledati finale Evrovizije ali je već sarađivao sa Luk Blekom i želi mu sve najbolje.

– Pošto idem na put neću pratiti finale Evrovizije ali podržavam mladog artistu. Već smo nešto sarađivali tako da mi je drago da je u finalu i želim mu apsolutni uspeh.

Ida Prester, pevačica podržava i Let 3 i Luk Bleka.

– I Let 3 i Luk Blek imaju dve sjajne ekstravagantne pjesme kakve Eurovizija i zapravo i zahtjeva. To je postalo natjecanje gde se originalnost jedino broji tako da mi je drago da su u finalu i jedna i druga pjesma. I koliko se raduju jedni drugima… Let 3 je super reagirao kad se Luk Blek plasirao u finale i obratno, tako da ja očekujem visoke plasmane i za jedne i za druge. Mislim da cijeli Balkan navija i da nas dostojanstveno predstavljaju i jedni i drugi. Otkačeni su, šašavi i to je upravo ono što se zahtjeva na toj vrsti natjecanja . Luk Bleka poznajem već desetak godina. Znam koliko se trudi i ful mi je drago da je napokon prepoznat ovako generalno, a koliko se sjećam bile su frenetične reakcije evrovizijske publike i dok je nastupao još puno prije tako da meni to miriše na jedan sasvim pristojan plasman – konstatuje Ida Prester.

Reper Milan Sisojević Kendi smatra da je konkurencija jaka, želi Luk Bleku puno sreće , kaže da se kod njega  vidi napredak jer je bolje zvučao u Liverpulu nego ovde. Dodaje ko su njegovi favoriti, a ima i neke male savete za našeg predstavnika.

-Mislim da će dobro proći, pesma je originalna, muzika je super, čuo je kako zvuči lajv i da možda više koristi pun glas, a manje flaha, jer mikrofon upija dosta vazduha, pa se nadam da će i performans biti bolji u finalu. Svakako je bolje zvučao u Liverpulu nego na Beoviziji, vidi se napredak. Konkurencija je jaka, imamo Loreen koja već ima hit koji je toliko catchy da zvuči kao da godinama znamo tu pesmu, Let3 je Evropi vrlo zanimljiv, Izraelka nije neka pevačica, ali je atraktivna, đuska fenomelnalno i ima dobru pesmu itd. Moj favorit je Moldavija, ali to je vrlo subjektivno, sviđa mi se taj šamanski momenat, ali ne verujem da će pobediti. Svakako našem takmičaru želim puno sreće i što bolji plasman! – poručuje Kendi

Jadranka Janković Nešović, radio i TV novinarka navija za Luk Bleka, ali joj iskustvo daje drugačije signale od njenih želja. – Svim srcem navijam za Lukea i mislim da će se plasirati u prvih deset . No iskustvo mi govori da će pobediti neko od naših suseda. Ili Hrvatska ili Slovenija – kaže Jadranka.

Đorđe Matić, pesnik, esejista, kritičar i prevodilac, ocenjuje da je Srbija u „posmoderni“ Eurosong prva vratila muziku i da, između ostalog i zbog toga, zaslužuje dobar plasman.

– Nadam se da će se predstavnik Srbije plasirati visoko jer je Srbija u cinično „postmoderni“ Evrosong prva vratila muziku od prvoga nastupa 2004. godine, pa do Marijinog trijumfa. Zato makar za minuli rad nek ide što više jer se još valjda jedino ovdje festival uglavnom i najčešće ozbiljno shvata u muzičkom smislu – zaključuje Đorđe Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari