Izložba Ane Vuković u kući Milene Pavlović Barili 1

U porodičnoj kući Milene Pavlović Barili u toku je umetnička izložba pod geslom „Kuća snova, nadrealizam u enterijeru“, što je zapravo doktorski rad mlade umetnice, arhitekte unutrašnje arhitekture Ane Vuković.

Ova izložba, odnosno prezentovani radovi, predstavljaju svojevrsno umetničko delo ove svestrane umetnice.

Izložbu je otvorila Milanka Todić, profesorka na akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Ana je u svom izlaganju naglasila da je rad Milene Pavlović Barili inspiriše već dugi niz godina.

– Njen rad, život i ona kao ličnost me je oduvek inspirisala na vrlo mističan način. Tako da je bilo interesantno pokušati da ostvariš ono što je bilo nevidljivo na njenim slikama, objašnjava Ana Vuković, dizajnerka enterijera. Idejno rešenje čine tri celine koje simbolično predstavljaju tri faze u životu Milene Barili: Njujork, Evropa i detinjstvo.

– Zapravo, delo Milene Pavlović Barili realizujemo kao 3D virtuelni prostor, tako da se posmatrač, kada želi da se susretne sa njenim delom, nađe uvučen u njenu koncepciju slike, kaže Milanka Todić, istoričarka umetnosti. Fondacija „Milenin dom“ uskoro planira i proširenje prostora, pa je moguće da će neke od ideja mlade umetnici biti i primenjene u praksi. Izložba u zavičajnom domu velike umetnice će biti otvorena naredna tri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari