Izložba koja je obavezna za Zrenjanince: Identitet grada i njegovi simboli 1Foto: M.P. / Danas

Na šta Zrenjanin asocira svoje i gostujuće umetnike, koji su njegovi simboli i na koje sve suvenire staje ovaj grad tema su izložbe „Grad – simbol i identitet“ koja će biti otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

Na izložbi će izlagati članovi Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina i njihovi gosti, objašnjava zrenjaninska umetnica Milica Arsić.

„Svi radovi su asocijacije na Zrenjanin, od intimnih doživljaja do kolektivnih halucinacija, kritični ili idilični pogledi na istoriju i sadašnjost grada, znakovi, simboli suveniri ili antisuveniri“, kaže Milica.

Kako objašnjava, tokom priprema za kandidaturu Zrenjanina za prestonicu kulture Srbije, jedno od pitanja koje se postavilo je i način predstavljanja identiteta grada.

Izložba koja je obavezna za Zrenjanince: Identitet grada i njegovi simboli 2
Foto: ALUZ

„Tražio se mogući gradski simbol ili više njih, i na kraju krajeva rešenja savremenog i modernog zrenjaninskog suvenira. Dok se ovom pitanju ne pristupi sistematičnije, iskoristili smo povod da predstavimo radove koji bi mogli biti odgovor na ’’zavičajnu’’ temu i možda poslužili kao inspiracija i polazište za neka dalja rešenja“, poručuju iz socijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

Slikar Rastko Stefanović kaže da su svi radovi na izložbi asocijacije na Zrenjanin, „od intimnih doživljaja do kolektivnih halucinacija, kritični ili idilični pogledi na istoriju i sadašnjost grada, znakovi, simboli suveniri ili antisuveniri.“

Izložba se otvara u utorak, 8. avgusta, i trajaće tokom gardske manifestacije „Dani piva“, do 14. avgusta. Radno vreme galerije tokom trajanja izložbe je od 20 do 23 časa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari