Jasmila Žbanić: Prvi „filmski kritičar“ „Aide“ bio je ratni zločinac Šljivančanin

Povodom zahteva da se film "Quo vadis, Aida?" prikaže na Radio-televiziji Srbije, za Danas govore glumac Emir Hadžihafizbegović i rediteljka filma

Ostavite komentar


  1. Koliko znam niko od njih nije stradao, nijedna zena, dete, starac…samo ono sto je pucalo, a njih ko …., znali su u sta se upustaju….

  2. Ne bih to gledao jer, ne delim Evropske vrednosti.Umprofor je 92 u Sarajevu ubio mog oca. Nadam se da ce se nekad snimiti film o zlocinima evro pomiritelja u Bosni i Srbiji. To je tema koju je samo smisljeno zamenila Aida.

  3. Ko da više, osvoji prvo mesto. Mi Srbi, jednostavno nismo takvi.
    Ali nas je lako kupiti, kao Miru, Jasnu i njenog muža.
    Sreća, nema nas puno takvih.

  4. Ne vidim zbog čega treba da se ovaj film emituje na RTS, starije generacije ne bi trebalo podsećati na period 90tih a mlađe generacije i ne treba da znaju, i da se ne lažemo više – rat je zločin sam po sebi, svi snose odgovornost i svi su podjednako krivi…
    Shvatite već jednom, ima jedna mala devojčica koja je poginula na noši za vreme Nato bombardovanja 99″, a zaista ne sumnjam da na svakoj strani ima bar po jedno dete…
    Prestanite da podsećate Srbe od kojih večina nije nikad ni bila u BiH, niti su učestvovali u toku 90tih kako bi nas pozivali na neku odgovornost – ubijali ste se međusobno.
    A to kad krenete o ratnim zločinima, pa ljudi – pustite Haški sud i svaki sud, znate i sami da je rat kao rat zločin, a klasifikovati žrtve po veroispovesti je apsolutno neprihvatljivo.
    Ima jama po celoj Bosni, mnogo Srba je bačeno u iste – zamislite film o tim događajima da se pusti u BiH?
    Kakvo bi bilo raspoloženje, jeli?

  5. E, u sledećem filmu o Vitezu od Srebrenice, Naseru Oriću, Boris bi mogao da igra glavnu ulogu. A Jasna ? Pa naći će se za laureata sigurno neka uloga. Želim im da za taj film konačno dobiju Oskara. Zaslužili su.

  6. Ovaj film je pobedio na krilima talasa antisrpske politike , iste one po kojoj se sudilo u Hagu… ,,Samo Srbi su krivi,,.A da snime film o četama mudzahedina koji su kasapili po bosni, Naserovim zločinima kojih nema zato što ih HAG negira a o Srebrenici…dokumentovano isceniranom masakru vojnika armije BIH bi mogli i mi film da snimimo. U stavri malo je…možda bolje seriju.

  7. Film je extra, glumci, rezija, sve.. Treba da se prikaze stradanje naroda, i pogresna srpska politika, nije imalo razloga za takav zlocin.. Zao mi je da se desio..veliki poklon zrtvama i oprost trazimo od prezivelih..vreme ce pokazati istinu..

  8. Zamolio bi da se reč srbijanski, kad ovakvi likovi ne piše jer se izgovara tendenciozno, kao uvreda
    I zašto sad ovakav pritisak za puštanje ovog filma, ko hoće, može da ga gleda, ko je hteo gledao ga je,
    Da li treba da držimo glave ljudima da na silu gledaju, nije toliko dobar, a ni poučan

  9. U srbiji vlada da u srebrenici nisu poginuli žena i deca i straci.
    Sto nije tačno.
    U srebrenici je indefikovano 1042 dece,a neka su bila stara par minuta.

  10. Danas, ne mogu da verujem da si ovo objavio. A voleo sam te kao jedinu opozicionu novinu. Ne mogu da verujem da promovises ovaj antisrpski film, a ne pises o OCIGLEDNIM iskrivljenim scenama iz filma. Imas dokaz na internetu, recimo kada se radi o dolasku pregovaraca u Hotel kod Mladića, gde ih u originalnom snimku iz 90ih, niko ne dira, niko ne zaustavlja. Bukvalno ulaze u hotel bez problema. I imas film Aida koji je apsolutno sve iskopirao sa snimka, samo sto je Srbe napravio tako da pipaju bosanku po medjunozju i pljuju… Imas cist dokaz da je to antisrpski film, a ti ga promovises. Razocaran sam. Vise nikad necu kupiti ove novine. Strašno

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.