Još tri konkursa do kraja godine 1

– Filmski centar Srbije objavio je rezultate konkursa od 13. marta ove godine u tri kategorije – sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, sufinansiranje studentskih završnih filmova i finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija.

Odluku o odobravanju projekata doneo je Upravni odbora na osnovu predloga konkursnih komisija.
U kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova novac su dobili projekti: „Mrak“, „Trag divljaci“, „Živi“ i „Mezimica“, a Komisija je predložila Upravnom odboru FCS da pronađe dodatna sredstva i za projekat „Miris formalina“ reditelja Vladimira Petrovića, navodi se saopštenju FCS.

U kategoriji sufinansiranje studentskih završnih filmova, Komisija FCS izabrala je dela: „Telenovela“, „Škrge“, „Februar“, „Šećerna vuna“, „Horizonti“, „Tamo“ i „Depilacija“. Po 300.000 dinara u kategoriji finansiranje unapređenja i razvoja filmskih scenarija dovili su projekti: „Obuka“, „Ukor“, „Generacija“, „Sistem“, „Krhkost kičme“, „Mraz“, „Obećaj mi“ i „Srpski Amiši“.
Konkurs za žanrovski određen celovečernji komercijalni repertoarski film biće raspisan 1. juna, a do kraja godine biće raspisan još po jedan konkurs za celovečernji igrani film i za razvoj scenarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari