Jugoslovensko dramsko pozorište se oglasilo povodom optužbi glumca Radoslava Milenkovića da ga je ova kuća materijalno oštetila 1Foto: Nina Čolić; Stefan Tomasevic/ATAImages

Jugoslovensko dramsko pozorište reagovalo je na napise u medijima u vezi sa glumcem Radoslavom Milenkovićem koji je na svom Fejsbuk profilu objavio da se penzioniše, ali da ga je kuća u kojoj je radio četiiri decenije materijalno oštetila jer PIO fondu nije uplaćivala doprinose za čitave 2 (dve)  godine.

Dramski umetnik, profesor i reditelj Radoslav Milenković napisao je na svom Fejsbuku profilu „Stiglo mi je rešenje o penziji i lepo piše da Jugoslovensko dramsko pozorište, moj poslodavac od 1987. do 2005. nije PIO fondu uplaćivalo doprinose za mene za čitave 2 (dve)
„Ovo džeparenje nije samo umanjilo iznos moje penzije, ono je, takođe, opravdalo nadimak ovog pozorišta – JUGODRP“, dodao je on.

Saopštenje Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje je stiglo na adresu redakcije Danas prenosimo u celosti:

Povodom članka objavljenog 4. januara 2024. godine na na sajtu dnevnog lista Danas pod naslovom Radoslav Milenković objavio da se penzioniše i optužio Jugoslovensko dramsko pozorište da ga je materijalno oštetilo, koje ste preuzeli sa Nova.rs, čiji je izvor objava Radoslava Milenkovića na njegovom profilu na društvenoj mreži Facebook koja je u međuvremenu izbrisana, a u kome se navodi da JDP glumcu Milenkoviću nije uplatilo doprinose za 1988. i 1993. godinu i time ga „materijalno oštetilo” čime se optužuje pozoriśte i dovodi u pitanje poslovanje bivšeg direktora, Jovana Ćirilova i njegovog zamenika, Branka Cvejića, Jugoslovensko dramsko pozorište smatra obaveznim da se oglasi sledećim saopštenjem:

Svi doprinosi za Radoslava Milenkovića u periodu od 1987. do 2005. godine kada je bio zaposlen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uredno su isplaćivani, uključujući i 1988. godinu za šta postoji uredna dokumentacija.

Spornu 1993. godinu, koja je bila godina velike inflacije, PIO fond reguliše na poseban način.

To je slučaj sa svima u državi koji su odlazili u penziju, a kojima je ta godina ulazila u radni staž.

Radoslav Milenković je mogao da traži od Jugoslovenskog dramskog pozorišta sve dokaze o uplati doprinosa za godine u kojima je bio zaposlen i dobio bi ih vrlo lako i jednostavno.

Svi podaci o njegovom zaposlenju i obavezama po osnovu radnog staža postoje u JDPu i dostupni su i njemu i PIO fondu. Ipak, pozorištu se nije obratio ni Milenković ni PIO fond, što je uobičajena praksa ako se pojavi potreba za dostavom dokumentacije iz arhive računovodstva.

Tokom godina, mnogo naših kolega iz svih sektora pozorišta ispraćeno je u penziju i nikada se nije desio slučaj da JDP nije isplaćivalo obavezne doprinose po osnovu zaposlenja ili angažovanja saradnika.

Radoslavu Milenkoviću želimo da brzo i uspešno reši nedoumice sa PIO fondom., poručili sui iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari