Kako dobiti zvezdu na Stazi slavnih?: Dug i skup proces je to 1Foto: Luciano Leon / Alamy / Profimedia

Pokojni glumac Metju Peri mogao bi posthumno da dobije zvezdu na holivudskoj stazi slavih i to na istom području na kojem se nalaze zvezde Kortni Koks i Dženifer Eniston, ali o tome će na kraju odlučiti njegova porodica , piše TMZ , prenosi Index. hr

Iz Holivudske privredne komore, koja nadzire Stazu slavnih, ispričali su kako bi voleli  da odaju počast preminulom glumcu.

Kako se dobija zvezda na Stazi slavnih?

Javno su poznati detalji prijave za zvezdu i iznenađujuće je opsežan proces.

Kako bi dobili zvezdu, nije samo dovoljno biti velika zvezda u muzičkoj ili filmskoj industriji. Naravno, to pomaže, ali nije presudno.

Kako dobiti zvezdu na Stazi slavnih?: Dug i skup proces je to 2
Foto : Leigh Green / Alamy / Alamy / Profimedia

Staza slavnih duga je oko dva kilometra, a svake godine holivudska privredna komora odabere oko 24 slavne osobe koje će dobiti vlastitu zvezdu.

Ovako izgleda sam proces dobijanja zvezde.

Najpre vas neko mora nominovati i ta preporuka će verovatno imati veću težinu ako dolazi od nekoga uticajnog.

U teoriji, gotovo se svako  može prijaviti za zvezdu, ali očekuje se da ste proizveli umetničko delo koje je na neki način kultno.

Vin Di Bona, američki producent koji je 2016./2017. bio u odboru za odabir slavnih koji će dobiti zvezdu, kazao je da kandidati moraju biti poznati najmanje pet godina, te da poseduju neupitno iskustvo u oblasti televizije, filma, radija, pozorišta ili muzičke industrije.

Koliko sve košta?

Dobijanje zvezde nije jeftino.Kad umetnik dobije ovu nagradu, mora da plaća održavanje zvezde.

Slavne osobe koje dobiju zvezdu moraju da plate 50.000 dolara.

Polovina tog novca ide na stvaranje zvezde, a druga polovina ide u Hollywood Historic Trust, koji vodi Stazu slavnih.

Osim toga, nomininovani moraju da napišu pismo kojim prihvataju priznanje i nagradu.

„Kriterijum za dobijanje zvezde sastoji se od sledećeg: profesionalni uspeh, dugovečnost u kategoriji od pet ili više godina, doprinos zajednici i jamstvo da će slavna osoba prisustvovati ceremoniji posvećenja ako bude odabrana“, stoji na stranici Staze slavnih, piše Index. hr.

Nakon što ste odabrani za dobijanje zvezde, Upravni odbor holivudske komore takođe glasa za odobravanje, a zatim se imena podnose Odboru za javne radove Grada Los Anđelesa.

Peri je već bio nominovan za zvezdu

Pokojnog glumca iz serije Prijatelji Metjua Perija njegova PR firma je 2013. nominovala za zvezdu.

Međutim, ceremonija nikada nije zakazana, a ponuda je istekla 2018.

Iz holivudske komore su dodali kako im se zasad još niko iz Perijeve porodice nije obratio u vezi sa zakazivanjem ceremonije dodele zvezda, što je razumljivo, imajući u vidu situaciju.

Ako Metjuova porodica odluči da pokrene postupak dodele zvezde, član porodice morao bi da prihvati zvezdu u njegovo ime, a porodica bi bila zadužena za pozivanje između 60 do 90 gostiju na ceremoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari