Kako je na RTS Vučić postao "član" Idola 1Foto: Printscreen

Nije bilo baš najjasnije šta se tačno desilo na televiziji RTS kada je deo priloga o surfovanju emitovan uz pesmu „Niko, niko kao ja“ Šarla Akrobate i sliku „Idola“ na kojoj, umesto bubnjara Kokana Popovića, „stoji“ predsednik Aleksandar Vučić, ali je misterija razrešena – novinar RTS Stefan Popović objasnio je za Danas da je slučajno pogrešio.

– U svim prilozima koje radim namera mi je isključivo da budem zabavan i duhovit, da se nikada ne rugam i ne vređam. Žao mi je što je nedostatak koncentracije doveo do ove greške i upućujem izvinjenje svima kojima sam izazvao neprijatnost. Žao mi je i što je moja greška iskorišćena za sramnu političku kampanju – kazao je Stefan Popović, novinar sportske rubrike RTS-a, komentarišući svoj prilog o surfovanju u emisiji „Olimpijsko popodne“, koji je izazvao lavinu komentara na Tviteru. On je pojasnio da se sve desilo zbog toga što je žurio da završi prilog i pri tom mu je pala koncentracija.

– U procesu pripreme priloga o surfovanju, kao novom sportu na Olimpijskim igrama, koji sam priredio za svoj segment u okviru emisije „Olimpijsko popodne“, žureći kako bih ispoštovao termin i završio prilog, napravio sam nenamernu grešku u izboru fotografije koja je korišćena da oslika komentar o „Novom talasu“. Nepažnjom, u uslovima pritiska zbog skorog početka emisije, nisam primetio da slika ne prikazuje originalni sastav grupe Idoli, te da se radi o fotomontaži – kazao je Popović.

Mnogi su, međutim, bili uvereni da je reč o šali na račun naprednjačkog lidera i njegovog egocentričnog ponašanja. Tim pre što je novinar Radio-televizije Srbije dok je približavao gledaocima surfovanje, pomenuo novi talas, dodajući: „Ne mislim na ovaj novi talas“ da bi se nakon toga na malim ekranima pojavila fotomontaža slike Idola, sa Aleksandrom Vučićem do Nebojše Krstića, a sve ovo pratila je i pesma „Niko, niko kao ja“ u pozadini.

Mnogi su na društvenim mrežama ovo doživeli kao diverziju, tačnije dah slobode na javnom medijskom servisu Srbije, a ismevanje Predsednika je naročito pozitivno odjeknulo među članstvom Demokratske stranke. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora DS, na svom Tviter nalogu je kratko konstatovao: „Pa, on je GOTOV“…Bije i RTS!“, dok je Dragana Rakić, potpredsednica DS, to ocenila kao početak ismevanja predsednika na ovoj televiziji.

– Počeli i ovi sa ŽRTS_Sport da se zezaju sa Vučićem. Usred emisije o Olimpijskim igrama namontirali Vučićevu glavu na telo jednog od članova grupe Idoli – navela je Rakić na Tviteru uz tri emotikona „laughing out loud“.

Nebojša Krstić, član Upravnog odbora RTS i bivši član Idola, nije želeo da komentariše čitav slučaj za Danas, a Zdenko Kolar, muzičar i bivši Idol, začudio se što mu se telefon usijao i za naš list rekao da njemu to sve deluje kao dečja igra.

– To nije Vučić nego Kokan Popović umesto čije glave je stavljena nečija duga, ali je to toliko nevešto urađeno, da je to meni smešno. Igrala se deca – kazao je Zdenko Kolar za Danas, dodajući da čitav slučaj može jedino tako da komentariše. – Šta je pozadina toga – verovatno to da se svi mi ovde nešto kao sekiramo. Nemam komentara. Kakve sve to veze ima sa Novim talasom ili sa Idolima – rekao je Kolar dodajući da ga politika kao takva uopšte ne zanima.

Umesto kultne fotografije Idola koju je uradila Goranka Matić, fotomontaža koja se greškom našla u emisiji „Olimpijsko popodne“ pripada Njuz.netu i izašla je u okviru rubrike Foto Njuz uz natpis: „Nebojša Krstić objavio na Tviteru staru fotografiju Idola“.

Marko Dražić, novinar Njuz.neta, kaže za Danas da se već događalo da mediji greškom prenose njihove vesti kao prave.

– Kad je Njuz počinjao sa radom, pre više od 10 godina, čest je bio slučaj da mediji greškom prenose naše vesti kao prave. U poslednje vreme se to ređe dešava, pa samo se malo i odvikli od toga, tako da nas je ovaj biser RTS vratio u stare dane. Mnogi se u komentarima šale na račun RTS, a malo ljudi je pohvalio našeg dizajnera Grafu, koji je uradio toliko dobru montažu da je prevario Javni servis. A opet, možda ni RTS nije toliko kriv. Danas je pored Nebojše Krstića mnogo lakše zamisliti Vučića nego bilo kog člana Idola – zaključuje Marko Dražić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari