Kladovo: “Vraćamo se sebi” – veče poezije i pisane reči 1Foto: Centar za kulturu Kladovo

Promocija časopisa “Ključ istoka” i predstavljanje poetskog prvenca Kladovljanke Jelene Nedeljković “Srce od Dunava istkano” program su večeri poezije i pisane reči koja će u petak, 10. februara biti održano u Kladovu.

Književni krug Kladovo i Biblioteka “Centar za kulturu” potpisuju organizaciju večeri poezije i pisane reči “Vraćamo se sebi”.

Biće to prilika za predstavljanje  prve knjigae poezije „Srce, od Dunava istkano“, autorke Jelene Nedeljković iz Kladova.

Ova Kladovljanka je pesme, kratku prozu i eseje objavljivala, pored domaćih i u antologijama književnih udruženja u regionu.

Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, od kojih se izdvajaju „Mirko Petković“, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ iz Negotina, „Braća Nastasijević“, Biblioteke iz Gornjeg Milanovca i treća nagrada na konkursu posvećenom Radu Draincu, Biblioteke iz Blaca, za književne osvrte.

-Diplomirani ekonomista, Jelena Nedeljković, zaposlena u Opštinskoj upravi Kladovo, piše poeziju, kratku prozu, kritičke osvrte i eseje o književnim delima savremenih domaćih autora. Nedavno je objavila prvu zbirku poezije „Srce, od Dunava istkano“ u izdanju Niškog Kulturnog Centra, u okviru edicije tragači koju urećuje poznati književnik i dobitnik NIN-ove nagrade Zoran Ćirić – kažu u Biblioteci “Centra za kulturu” Kladovo.

Pored predstavljanja poetskog prvenca Jelene Nedeljković, na večeri poezije u kladovskoj Biblioteci u petak, 10. februara biće promovisan i časopis “Ključ istoka”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari