Koncert “Muzikom kroz muzeje Srbije” u rodnoj kući Stevana Mokranjca u Negotinu 1Foto: Muzej Krajine Negotin

Da muzejski prostori mogu biti i koncertni podijumi pokazuju već tri godine Istorijski muzej Srbije i udruženje “Unica Art”, realizujući koncerte iz ciklusa “Muzikom kroz muzeje Srbije”. U rodnoj kući Stevana Mokranjca koncert su održali violinista Vladimir Koh i pijanista Uki Ovaskainen.

Na programu su bile kompozicije iznenađenja iz notne arhive Istorijskog muzeja Srbije, a publika u Mokranjčevoj rodnoj kući u Negotinu je uživala u kompozicijama Baha, Bonportija, Tartinija i Sarasatea.

Negotincima su ove kompozicije predstavili violinista Vladimir Koh i pijanista Uki Ovaskainen.

Vladimir Кoh zauzima istaknuto mesto u muzičkom životu regiona i angovan je angažovan kao vanredni profesor na Кatedri za gudače, na Fakultetu umetnosti Zvečan, Univerziteta umetnosti u Кosovskoj Mitrovici.

Uki Ovaskainen redovno nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji, kao i širom Evrope, a radi na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Ovim koncertom i negotinski Muzej posato je deo velikog projekta koji već tri godine zaredom sprovode organizuju Istorijski muzej Srbije i udruženje “Unica Art” u nameri da se publici u muzejima predstave atraktivni programi popularne i klasične muzike u izvođenje renomiranih muzičara.

Do sada je održano više od 40 koncerata sa preko 150 izvođača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari