Korejska pijanistkinja sa Beogradskom filharmonijom 1

Korejska pijanistkinja, Jorum Son, nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa, u petak 18. maja (Kolarac, 20h).

Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje retko izvođeni Dvoržakov Koncert za klavir i orkestar, pored „Podnevne veštice“ istog kompozitora i Šubertove 3. simfonije, navodi se u saopštenju za medije.

Jorum Son redovno sarađuje i sa istaknutim dirigentima poput Valerija Gergijeva i Dmitrija Kitajenka. Umeće korejske umetnice nagrađivano je i na čuvenom konkursu Čajkovski, a pored toga što je hvali svetska kritika, uzbudlјivim nastupima privlači pažnju publike širom sveta. Pred beogradskom publikom izvešće gotovo nepoznati Dvoržakov klavirski koncert, što izaziva veliku radoznalost i među muzičarima Beogradske filharmonije koji ovo delo izvode prvi put, saopštejno je.

Program počinje “Podnevnom vešticom” Dvoržaka u kojoj oboa “glumi” neposlušno dete, a orkestar majku koja mu preti pričom o veštici. Dvoržak je i jedan od kompozitora koji se divio Šubertovom stvaralaštvu, čija Simfonija br. 3 kruniše program ovog koncerta Beogradske filharmonije. Sto ulaznica za stajanje mogu se kupiti sat vremena uoči početka na blagajni Kolarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari