Predstava Dušana Kovačevića „Kumovi“ proglašena je za najbolju predstavu 41. festivala Dani komedije, odlukom žirija i publike. Predstava je odlukom žirija dobila nagradu „Mija Aleksić“, a odlukom publike (ocena 4.7), kao najsmešnija, dobila je nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“ i statuetu „Jovanča Micić“. Nagrade i statuete „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja pripale su Predragu Mikiju Manojloviću i Branimiru Brstini.

Nagradu „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dobio je Radoslav Milenković za ulogu Vučka. Dušan Kovačević je dobitnik Specijalne nagrade za najbolji komediografski tekst na 41. festivalu „Dani komedije“.

Višestruko nagrađena je i predstava „Dobri ujkica“ u režiji Stefana Sablića i produkciji UK „Vuk Karadžić“. „Ćurana“ je dobila glavna glumica u ovom komadu Tamara Dragičević, kao i reditelj Sablić, dok je za istu predstavu Darko Nedeljković dobitnik priznanja za najbolju scenografiju. Žiri 41. festivala Dani komedije u sastavu: Jug Radivojević, reditelj, glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković, sinoć su nagrađenima uručili priznanja u okviru završne večeri festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari