“Leto kada sam naučila da letim” - film koji diše sa publikom 1Foto: V. Stojsavljević

Ekipa filma “Leto kada sam naučila da letim” predvođena rediteljem Radivojem Rašom Andrićem i glavnim glumicama Olgom Odanović i Klarom Hrvanović, predstavila je danas svoj film medijima u Beogradu.

Reditelj filma Radivoje Raša Andrić istakao je da ga je posle mnogo godina neki scenario privukao i da je to upravo bio ovaj scenario, koji je rađen na osnovu istoimene knjige Jasminke Petrović.

On je naveo da se uvek trudi da film bude slojevit i da su tokom rada na ovom filmu neke slojeve odbacili, a neke smo istakli.

Glumica Olga Odanović rekla je da je za nju ovaj film bio posebno emotivan jer je i njen otac bio pomorac.

– Kad su me pozvali na kasting, ja sam poskočila, kao da sam već dobila ulogu – ispričala je Olga.

Kao ključnu komponentu ona je navela odnos između bake (Olga Odanović) i unuke (Klara Hrvanović) u ovom Andrićevom filmu i dodala da film ide preko Klare, iz njenog dečjeg ugla.

– Posle ovog filma ne moram više ništa da snimam. Jedva čekam da film počne da živi i da diše sa publikom – istakla je ona.

Jasminka Petrović, po čijem romanu je film sniman, navela je da danas drugi put gledala film i da ju je opet pogdodio.

– Od početka do kraja me film tera na plakanje, ne zato što je tužan, već dirljiv – istakla je ona.

Ona je dodala i da je bila na snimanju filma i da je osetila tu pozitivnu energiju.

– Ideja filma je preneta i bitno je da se film gleda. On šalje jaku mirovnu poruku – poručila je Petrović.

Mlada glumica Klara Hrvanović rekla je da će film kod ljudi izazvati razna osećanja, od tuge za raspradom Jugoslavije do sreće zbog glavne junakinje Sofije.

– Neki dani tokom snimanja su bili jako zabavni, a drugi su odavali potpuno drugi utisak. Pošla sam na snimanje sa jednom emocijom, a otišla sa drugom, ali u oba slučaja su uključeni ljubav i radost – opisala je Klara.

Premijera filma publiku očekuje 16. februara u Kombank dvorani u Beogradu, a dan kasnije film će biti prikazan i u Novom Sadu, nakon čega će biti prikazivan u bioskopima širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari