Najbolja predstava 42. " Borinih pozorišnih dana" - "Ko je ubio Dženis Džoplin" SNP iz Novog Sada 1Žiri bio jednoglasan. Foto: V.Ristić/ Danas

Jednoglasnom odlukom tročlanog žirija 42. Festivala „Borinih pozorišnih dana“ je predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin“ po tekstu Tijane Grumić urežiji Sonje Petrović, Srpskog narodnog pozorišta ( SNP) iz Novog Sada.

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolju žensku ulogu na festivalu ravnopravno je dodeljena Bojani Milanović i Sonji Isailović za ulogu Dženis Džoplin u istoimenoj predstavi.

Najbolja muška uloga na ovogodišnjem festivalu po oceni žirija je kreacija Dimitrija Dinića u predstavi „Kus Petlić“ Narodnog pozorišta iz Subotice.

Nagrada za dramaturgiju pripala je Maji Pelević autorki teksta „Poslednje devojčice“ iz izvođenju ansambla Pozorišta „Kostelanji Deže“ iz Subotice.

Po oceni publike najbolja predstava je „Ko je ubio Dženis Džoplin“ koja je dobila ocenu 4,92.

Žiri,kako je saopštila prvakinja Narodnog pozorišta u Somboru Biljana Keskenović sve odluke je doneo jednoglasno.

Pored nje užiriju koji je odgledao šest predstava u takmičarskoj konkurenciji bili su i rediteljka iz Skoplja Nataša Poplavska i književnik iz Zagreba Borivoj Radaković.

Selektor festivala teatrolog iz Beograda Slobodan Savić je posebnu zahvalnost uputio Gradu Vranju i medijima izražavajući nadu da će sledeći festival u slavu velikog pisca iz Vranja “ biti još bolji i uspešniji“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari