Najveće svetske zvezde nastupaju na Vembliju za pomoć Ukrajini 1Foto: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Muzičke zvezda kao što su U2, Pink, Rolingstonsi i bend The Killers nastupiće na Vembliju kao podrška ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

Spektakularni koncert u stilu Live Aid-a održaće se 24. juna za pomoć žrtvama ruske invazije na Ukrajinu, piše Jutarnji.hr.

Tako su na stadion Vembli kao podrška ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom pozvani da nastupe muzički velikani kao što su U2, Rolingstonsi, The Killers i Pink.

Prema tvrdnjama izvora upućenih u organizaciju događaja, to će biti nešto zaista ogromno, sa muzičarima sa A-liste na svetskom nivou.

Globalno emitovan dobrotvorni koncert za Ukrajinu s nekim od najvećih muzičkih imena povećaće, smatraju organizatori, pritisak na ruskog tiranina Vladimira Putina.

I druge zvezde, uključujući ser Pola Makartnija, Adel, Florence And The Machine i Noela Galagera, takođe će vrlo verovatno biti pozvane na ovaj Live Aid događaj, koji će se prikazivati širom sveta.

„To je nešto što ljudi žele da urade već neko vreme, ali sada je dogovoren i rezervisan datum na stadionu Vembli. Pozivnice za nastupe šalju se velikom brzinom najvećim imenima u svetu muzike. Naravno, svesni smo da se radi o relativno kratkom roku, te da će mnoge superzvezde imati prethodno dogovorene obaveze“, kažu organizatori, navodeći kako su ipak optimistični jer brojni su oni s kojima su već razgovarali i koji su se uključili.

„Za bendove kao što su U2 i Bono, koji su prilično otvoreni u svojim pogledima na rat i sukobe, to se čini kao izvrsna prilika da nastave da govore o ozbiljnosti situacije u Ukrajini. Događaj ove veličine može biti pravi politički pritisak i na Ruse. Jedina manja mana je da se datum poklapa s Glastonberijem, tako da to isključuje neka velika imena, ali će konačna postava sigurno biti prilično posebna“, naglašavaju organizatori.

Događaj će slediti „model“ Live Aid-a, održanog na istom mestu kako bi se prikupio novac za žrtve gladi u Etiopiji 1985. godine.

Koncert u zatvorenom za Ukrajinu prošlog marta organizovali su ITV i Livewire Pictures, ujedno i jedni od organizatora događaja na Vembliju. Tada su zvezde, uključujući Eda Širana i Bili Ajliš, pomogle da se prikupi više od 13 miliona funti pomoći.

Livewire je takođe pomogao u planiranju nastupa One Love Manchester 2017, kada je prikupljeno 17 miliona funti za žrtve bombaškog napada u Areni.

Izvor: Jutarnji.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari