“Hemija, Momčilo i mi” radionica u Mokranjčevoj kući u Negotinu 1Foto: Muzej Krajine Negotin

Muzej Krajine u Negotinu obeležio je dan rođenja prof. dr Momčila St. Mokranjca, sina kompozitora Stevana St. Mokranjca. Pedagoška i vodička služba muzeja osmislile su kreativnu radionicu u kojoj su podjednako uživali i predškolci i gimnazijalci.

Radionicom “Hemija, Momčilo i ja” u organizaciji pedagoške i vodičke službe Muzeja Кrajine Negotin, ova ustanova obeležila je dan rođenja prof. dr Momčila St. Mokranjca, sina kompozitora Stevana St. Mokranjca.

Mališanima Predškolske ustanove “Pčelica” o Momčilu Mokranjcu, naučniku i značajnom hemičaru govorile su kustoskinja pedagog Sanja radosavljević i muzejski vodič Vesna Janjić.

Potom je usledio program koji su pripremili učenici Negotinske gimnazije sa profesorkom hemije Oliverom Negoicić. Bilo je tu recitovanja i pevanja pesam vezanih za hemiju, kao i zanimljivih hemijskih eksperimenata.

Po završetku programa učesnici radionice obišli su memorijalnu postavku posvećenu prof. dr Momčilu St. Mokranjcu, autorke Vesne Janjić koja se nalazi u rodnoj kući kompozitora Stevana Mokranjca u Negotinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari