Negotin: Promocija filma i knjige o Zoranu Radmiloviću 1Foto: S. M. J.

Dokumentarni film „Glumčina“ koji je, kao i knjiga “Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović”, posvećen legendarnom srpskom i jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću, naišli su na odličan prijem kod negotinske publike, na promociji koji su organizovali Dom kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin i Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Glumac živi onoliko koliko živi sećanje njegove publike na njega, a Zoran Radmilović živi mnogo duže, potvrdila je i negotinska promocija dokumentarnog filma „Glumčina“ i knjige „Uspomenar IV – Čarobnjak Radmilović“ posvećenih bardu jugoslovenskog i srpskog glumišta.

Sećanja kolega, prijatelja, poštovalaca, kadrovi iz filmova, serija i predstava, u dokumentarnom filmu „Glumčina“ reditelja Vladimira Ristićau produkciji Siti grupe iz Niša i koprodukciji zaječarskog pozorišta i na promociji u Negotinu potvrdili su neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije,kojim je Zoran Radmilović svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu 20. veka.

Ništa manje to ne čini ni knjiga „Uspomenar IV – Čarobnjak Radmilović“ u kojoj je autor Milan Caci Mihailović sabrao priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka, kada je sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu, kao i priče glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara.

O knjiizi i filmu govorili su Milan Caci Mihailović, Vladimir Đuričić, direktor pozorišta „Zoran Radmilović“, reditelj filma Vladimir Ristić i producent filma Oliver Paunović, a reakcije publike pokazale su da glumčina i čarobnjak Radmilović i 37 godina posle smrti živi u nezaboravu publike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari