Negotin: Predavanje istoričara Dejana Ristića biće održano u biblioteci "Dositej Novaković" 1Foto: Narodna biblioteka Negotin

O mitovima, zabludama i legendama u srpskoj i svetskoj istoriji Negotincima će govoriti istoričar Dejan Ristić u petak, 8. jula. Predavanje Ristića umesto u paviljonu u gradskom parku, biće zbog nestabilnih vremenskih prilika održano u promotivnoj sali dečjeg odenjenja Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ koja je organizator ovog događaja.

U okviru Negotinskog leta istoričar, scenarista, prevodilac i stručnjak u oblasti integralne zaštite i upravljanja kulturnim nasleđem, Dejan Ristić, biće gost narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u ovom gradu.

Ristić, koji trenutno obavlja funkciju direktora Muzeja žrtava genocida, autor više knjiga među kojima su „Mitovi srpske istorije“, „Zablude srpske istorije“ i „Legende svetske istorije“ održaće u Negotinu predavanje slične tematike „Mitovi, zablude i legende u srpskoj i svetskoj istoriji“.

Zbog nestabilnih vremenskih uslova, umesto na otvorenom, u paviljonu u gradskom parku, Ristić će u petak veče, 8. jula, predavanje održati u promotivnoj sali dečjeg odenjenja Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ koja je organizator ovog događaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari