Negotin: Večeras Izložba radova sa 27. Sabora likovnih umetnika “Zaječar 2021” 1Foto: Zaječarsko pozorište

Ideju da radovi nastali na 27. Saboru likovnih umetnika “Zaječar 2021” budu izloženi u gradovima odakle su učesnici Sabora, Narodno pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” – Centar za kulturu Zaječar od večeras realizuje izložbom u Negotinu.

Na prvoj izložbi sa prošlogodišnjeg saborovanja van Zaječara, biće izloženo 15 radova osmoro umetnika iz Kragujevca, Sombora, Vranja, Negotina, Zaječara i Beograda.

Ljubitelji likovne umetnosti iz Negotina biće u prilici da vide radove svojih sugrađana Dragoljuba Firulovića Džoa i Nedima Hadžiahmetovića Mafe, kao i Dejana Trajkovića iz Vranja, Miroljuba Sretenovića iz Kragujevca, Milana Radakovića iz Sombora, Nine Švajber i Nevene Krstić iz Zaječara, kao i Rajka Karišića iz Beograda.

U Narodnom pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” – Centar za kulturu Zaječar objašnjavaju da večerašnjom izložbom realizuju ideju da radovi sa prošlogodišnjeg saborovanja osim već održane izložbe u Zaječaru, budu izlagani na postavkama u svim gradovima odakle dolaze učesnici Sabora.

Izložba će biti otvorena večeras u galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari