Radovi učesnika Sabora likovnih umetnika Zaječar 2022 na izložbi u Negotinu 1Foto: Pozorište "Zoran Radmilović" Zaječar

Negotinski ljubitelji likovne umetnosti imaće priliku da pogledaju radove nastave na ovogodišnjem Saboru likovnih umetnika – Zaječar 2022. U galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” Negotin od danas biće izloženi radovi 10 umetnika.

U organizaciji Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” – Centra za kulturu Zaječar, od 21. do 28. avgusta, održan je 28. Sabor likovnih umetnika Zaječar 2022.

Učestvovala su osmorica slikara Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara.

Osim slikara na Saboru su stvarali i vajar iz Negotina, Nedim Hadžiahmetović Mafa i umetnički fotograf Rajko Karišić iz Beograda, koji je bio i selektor kolonije, kao i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, dok je počasni gost kolonije bio književnik Adam Puslojić.

Radove nastale na ovogodišnjem Saboru likovnih umetnika videće i likovna publika u Negotinu.

Izložba na kojoj će biti predstavljeno 19 likovnih radova desetero umetnika biće otvorena u četvrtak, 10. novembra u galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari