Otvoren Krokodilov centar za savremenu književnost 1Foto: Krokodil

Želimo da instaliramo ovo mesto tako da postane jedno od redovnih tačaka kulturne ponude grada Beograda – istakao je pisac Vladimir Arsenijević na otvaranju Krokodilovog centra za savremenu književnost.

On je naglasio da je prostor otvoren za sve ono što se smatra vrednim i dodao centar želi da pruži dodatnu snagu stvarima u koje veruju. Naglasio je da u skladu sa uverenjima mesto pet, baby, LGBT i šta god još poželite friendly, međutim nije friendly za anahrone, mračnjačke i neprijateljske ideje.

– Ovo je prostor gde ljudi mogu slobodno da razmenjuju ideje i misli, da se susreću sa sebi sličnima – istakao je pisac, a potom sa ekipom iz Krokodilovog centra presekao vrpcu i proglasio otvaranje centra.

Dodao je da su posle tri meseca intenzivnog rada, od guljenja masnoće sa zidova do krečenja, došli do toga da se prostor uobličio, a oni dobili mogućnost da razmišljaju o plemenitim stvarima.

– Ponovili smo izložbu Okrutni optimizam koju smo pripremali za jubilarni, deseti, festival Krokodil. Ona će biti na zidovima prostorije tokom meseca septembra. A budući da smo mi centar za savremenu književnost glavna naznaka ovog mesta jesu programi, zato će posetioci utorkom u sedam uveče imati priliku da slušaju i učestvuju u programu sa temama društveno političkog karaktera, a ko dođe četvrtkom naleteće na književne programe – najavio je Arsenijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari