Ovi Deda Mrazovi iz filmova i serija bi vam uništili praznike 1Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada pomislimo na Deda Mrazeve u filmovima i serijama, obično je prva asocijacija neko ko unosi sreću i radost i upotpunjuje praznike, ali ima i onih koje nikako ne bismo voleli da sretnemo.

Pojava „lošeg Deda Mraza“ postala je neka vrsta klišea koji se ponavlja kao kontra dobro poznatoj tradicionalnoj varijanti koju svi znaju i ti filmovi sa sobom donose poseban šarm. Međutim, ove Deda Mrazeve sigurno ne bi bilo prijatno sresti.

Bad Santa

Verovatno najočigledniji izbor za ovu listu, najgori od najgorih, Bili Bob Tornton u ulozi Vilija Stouksa. Ovaj Deda Mraz se bavi alkoholizmom, krađom, neobičnim seksualnim aktivnostima i drugim krivičnim delima i umalo da mu uspe da se izvuče sa svim tim.

Silent Night, Deadly Night

Kada mali Bili vidi kako njegovog oca ubije čovek obučen u Deda Mraza, njemu to ostaje urezano u pamćenju. Kada poraste, tačnije sa 18 godina, on se takođe oblači kao Deda Mraz i počinje da ubija ljude, ali samo one koji su bili „nevaljali“. Film je dobio čak četiri nastavka i jedan rimejk, tako da su i drugi likovi obukli kostim i krenuli u krvoproliće.

Futurama – A Tale Of Two Santas

U budućnosti ništa nije kao što bismo očekivali, pa je tako Deda Mraz robot čije ponašanje zavisi od algoritma za otkrivanje da li je neko dete bilo dobro ili loše. Naravno, dolazi do kvara zbog kog ispada da niko nije bio dobar, nakon čega proslave postaju puškaranje i gube se sve naznake vesele atmosfere.

Seinfeld – The Race

Kada Ilejn započne vezu sa dečkom opsednutim komunizmom, Krejmer koristi svoj sezonski posao Deda Mraza da deci širi propagandu. Deci nije baš zabavno da slušaju priče o tome kako njihovi vršnjaci sastavljaju igračke koje su im roditelji kupili i kako je sve kapitalistička zavera.

The Nightmare Before Christmas

Džek Skelington je tragični lik koji pokušava da proširi duh praznika umesto Noći veštica, ali to mu baš ne uspeva. Njegovi sugrađani kidnapuju pravog Deda Mraza, a Džek pokušava da ga menja, ali bezuspešno, tako da sve postaje potpuna suprotnost prazničnoj atmosferi.

American Horror Story – Unholy Night

Ništa u ovoj seriji nema baš puno veze sa praznicima, naročito u sezoni koja se odvija u ludnici, ali s obzirom na to da je jedan od likova u odeći Deda Mraza, možemo napraviti izuzetak. Li Emerson je uhvaćen zbog niza ubistava u odeći Deda Mraza, a potom ga u ludnici puštaju na slobodu kako bi se iskupio, ali, pogađate, ne ide sve po planu.

Trading Places

Luj Vintorp III, očajan zbog neuspele opklade, oblači se kao Deda Mraz i, sa džepovima punim hrane, a stomakom punog alkohola, pokušava da podmetne drogu svojim poslodavcima. Kada ga uhvate, vadi pištolj i beži a kasnije tim istim pištoljem ne uspeva čak ni da se ubije. Možda je bezopasan po druge, ali nije baš za sretanje na ulici.

Izvor: Empire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari