Pet filmova nominovanih za Oskar gledaćemo na 50. Festu 1Foto: Promo

Na jubilarnom 50. Festu koji se održava od 25. februara do 6. marta, publika će imati priliku da vidi pet ostvarenja koja su u različitim kategorijama nominovana za 94. Oskar.

Film “Belfast”, za koji je scenario i režiju potpisao Kenet Brana, nominovan je u kategoriji za najbolji film, režiju, originalni scenario, sporednu mušku ulogu (Kiran Hajnds), sporednu žensku ulogu (Džudi Denč).

“Pica od sladića”, u režiji Pola Tomasa Andersona, takođe je nominovana za najbolju režiju, najbolji film i najbolji originalni scenario.

Na 50. Fest stiže i „Mračna kći“ rediteljke Megi Džilenhol (film je snimljen prema istoimenom romanu Elene Ferante), a Olivija Kolman koja igra glavnu junakinju nominovana je za najbolju žensku ulogu, dok je nominacija za sporednu žensku ulogu pripala Džesi Bakli.

„Paralelne majke“ Pedra Almodovara donele su Penelopi Kruz još jednu nominaciju za Oskar za najbolju glavnu ulogu, dok je najnovija ekranizacija Rostanovog “Sirana”, u režiji Džoa Rajta, dobila nominaciju za najbolji kostim.

Ko će biti dobitnici 94. Oskara znaćemo posle Festa, na ceremoniji dodele najpopularnije filmske nagrade u svetu koja zakazana je 27. marta, u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari