Petar Janjatović o predstojećem koncertu Nika Kejva: Žao mi je što je takav umetnik ušao negde u agendu SNS-a 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Najava kocerta Nika Kejva na Platou Geozavoda (Beograd na vodi) izazvala je brojne rekacije, a rok kritičar Petar Janjatović spada u grupu onih koji neće otići, jer, kako je naveo, ne bi mogao da se opusti i uživa. „Žao mi je što je takav umetnik ušao negde u agendu SNS-a i mislim da će na tom koncertu biti vrlo malo tvrde fan baze“, ocenio je.


Kaže da mu se dopada što su fanovi počeli masovno da mu šalju mejlove, ali ne veruje da Kejv razume kontekst cele situacije oko prostora gde je najavio koncert 18. juna.

„Ipak smo mi mala kultura i mala zemlja da bi on imao uvid u to šta se dešava od 2012. godine u ovoj zemlji. On je na turneji, cenim da se on malo pita gde će ići, to rade menadžeri. Prosto je sada tu u regionu, najverovatnije je došla dobra ponuda, ali nisam  siguran da ti veliki muzičari razmišljaju preterano o političkoj situaciji o nekoj zemlji u kojoj nastupaju“, rekao je Janjatović u emisji „360 stepeni“ televizije N1.

Na pitanje šta nam podela oko Nika Kejva govori o trenuku u kom živimo, rok kritičar smatra da bi sve bilo drugačije da smo mi „neka pristojna zemlja i imamo pirstojan režim“.

„Govori samo jednu stvar – loša vlada proizvodi deobu među ljudima, loša vlada korumpira ljude, pravi ih slugama, robovima i potrčko ekipu. Dakle, da je ovo neka pristojna zemlja i režim, potpuno bi nam bilo svejedno gde svira Nik Kejv“, naglasio je Janjatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari